Home Algemeen VAN DECEMBER TOT FEBRUARI SLUIPT DE KONING COBRA’S MAAR WAT GRAAG DE HUIZEN IN THAILAND BINNEN

VAN DECEMBER TOT FEBRUARI SLUIPT DE KONING COBRA’S MAAR WAT GRAAG DE HUIZEN IN THAILAND BINNEN

0
VAN DECEMBER TOT FEBRUARI SLUIPT DE KONING COBRA’S MAAR WAT GRAAG DE HUIZEN IN THAILAND BINNEN

~DIE HET DICHTST BIJ HET VUUR ZIT, WARMT ZICH HET BEST~

(Degene die de beste gelegenheid heeft maakt er ook meestal gebruik van)


YALA:-Het reddingsteam van Betong in de provincie Yala werd door Miss Sitihabueoh, een dorpeling in Jarahpathai, Betong, Yala, ervan op de hoogte gesteld dat er een slang door haar huis waardeKhun Sitihabueoh verklaarde dat de slang zich in de berging aan de achterkant van haar huis schuilhield en leek erg groot te zijn. Haar woning bevindt zich in een boerderij met veel rubberbomen in de omgeving, een perfecte leefomgeving voor slangen.

De familie wist eerst niet welk soort slang het ging, maar toen het reddingsteam aankwam, ontdekten ze dat de slang een gigantische 4 meter lange King Cobra was. Het reddingsteam besloot speciale uitrusting te gebruiken om de slang te vangen terwijl deze in de opslagruimte lag te slapen maar zodra de slang in de smiezen kreeg wat ze aan het doen waren, duurde het meer dan 30 minuten om met succes de slang te vangen echter wel met de hulp van de lokale bevolking.

De slang werd later in de natuur losgelaten, waar hij geen enkele mens kan lastig vallen.

Miss Patcharin Inthaat van het Betong-reddingsteam meldde dat in de maanden december tot en met februari de koning-cobra’s het vaakst in huizen te vinden zijn. Het is waarschijnlijk omdat de slangen dan een broedseizoen kennen en op zoek zijn naar voedsel.

Slangen komen vaak huizen binnen vanwege kleine beesten die in het huis wonen, zoals ratten, vogels, babykuikens en in huizen met veel bomen en gras.

De koning cobra’s houden vooral van huizen zonder huisdieren en huizen die geen bewoners meer hebben. Deze slangen houden van rustige omgeving waar ze zich vrij in de zon kunnen koesteren en warme plekken vinden om zich in te verbergen als het koud wordt.

Maar als er veel regen of overstromingen in het gebied is, kiezen slangen er vaak voor om huizen binnen te gaan omdat ze weten dat het binnen droog zal zijn. Soms, wanneer huizen geen bewoners meer hebben, zullen slangen een hoek in het huis kiezen om hun eieren te leggen; populaire plekken zijn onder huis zelf, onder het dak, tussen de plafonds en zelfs in kasten. Slangen haten de koude, luide geluiden en zware geuren.

Als u toevallig een slang in uw huis vindt, is het het beste om contact op te nemen met het dichtstbijzijnde reddingsteam of de plaatselijke brandweerkazerne, omdat u misschien niet weet om wat voor soort slang het gaat, laat de professionals voor de slangen zorgen. Ze zullen de slangen terugbrengen in de natuur, waar ze niet afgemaakt hoeven te worden.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: SanookNews
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: SanookNews