Home Featured VADER IN CHIANG MAI KLAAGT NADAT DOCHTER IS AANGEREDEN OP ZEBRAPAD

VADER IN CHIANG MAI KLAAGT NADAT DOCHTER IS AANGEREDEN OP ZEBRAPAD

0
VADER IN CHIANG MAI KLAAGT NADAT DOCHTER IS AANGEREDEN OP ZEBRAPAD

~LINKS, RECHTS, LINKS GEKEKEN~

(kinderrijmpje om te leren oversteken)


CHIANG MAI:- Een vader van een 9 jarig meisje heeft zich uitgesproken in de media, nadat een motorrijder zijn dochtertje ondersteboven reed op een zebrapad bij haar school in Chiang Mai.
“Nong Nine” probeerde de weg over te steken, en werd door de motor geraakt. De motorrijder ging er vandoor. Nong Nine heeft een gebroken enkel, en moet de komende weken rondlopen met een schoen van gips.

Haar vader, Ong-art, 34, waarschuwt iedereen dat zebrapaden onveilig zijn, zelfs bij scholen. Hij roept de doorgereden motorrijder op zijn verantwoordelijkheid te aanvaarden, en zichzelf aan te geven bij de politie.

Het ongeluk gebeurde voor een school  gelegen aan de Charoen Prathet Road rond het middaguur. De politie werd gealarmeerd, maar kon ter plaatse weinig doen omdat de dader het hazenpad gekozen had.

Ong-art zegt dat er CCTV camera’s ge├»nstalleerd moeten worden om dit soort ongelukken te voorkomen. De Thaise krant Sanook stuurde journalisten. Die ontdekten dat de verkeerslichten bij het zebrapad een knop hebben, om het de kinderen mogelijk te maken veilig over te steken. Helaas negeert vrijwel iedereen die stoplichten.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Sanook News
Content: B. Botje in Noord Thailand
Bron: Sanook