UpDaTe: ZWEMMEN IN ZEE BIJ PATTAYA MAG WEER – OP EIGEN RISICO

0
391

~WIE PLAST TEGEN DE KERK GAAT GEVAARLIJK TE WERK~

(een wandaad met verstrekkende gevolgen)


PATTAYA – Het zwemverbod in de zee bij Pattaya is weer opgeheven. Het water is minder smerig – normaal. Het is niet meer zwart en het stinkt niet meer.

Maar als u toevallig last van allergieën hebt kunt u beter niet zwemmen, en zeker niet in het Na Chom Thian gebied waar de vervuiling het ergste is.

Districtschef Anucha Inthasom en andere ambtenaren namen gisteren monsters langs het strand om in een laboratorium te laten testen. Lokale ambtenaren hielden vergaderingen wat te doen aan de vervuiling van de zee.

Ongezuiverd rioolwater wordt geloosd vanuit een verlaten brand-nieuw zuiveringsstation dat 120 miljard baht kostte om te bouwen. Elke regenbui doet het verlaten zuiveringsstation overlopen de zee in.

De chef van het departement voor milieuvervuiling zegt dat de gemeente het recht heeft om het vervuilingsprobleem op te lossen. Hij heeft ambtenaren gestuurd naar hotels om hun privé zuiveringsinstallaties te onderzoeken, en heeft de burgemeester opgeroepen wat aan het probleem te doen. Een ideetje van Olleke: misschien een nóg betere zuiveringsinstallatie laten bouwen voor misschien 240 miljard? Of de kapotte installatie laten repareren?

Pattaya wordt groter en groter. Er worden in de stad alleen meer dan 300.000 inwoners. De stad leeft van strandtoerisme. Maar er is geen fatsoenlijke zuiveringsinstallatie. U kunt pootje baden in uw eigen uitwerpselen.

Thai PBS World