UpDaTe | ZUID THAILAND MOET OP ZIJN QUI-VIVE ZIJN VOOR DE “PABUK”, DE EERSTKOMENDE TROPISCHE STORM DIT JAAR

0
1382

~DE WIND WAAIT UIT EEN ANDERE HOEK~

(De situatie is ineens veranderd)


THAILAND:- Zuidelijk Thailand zal naar verwachting voor het eerst in 56 jaar later deze week direct getroffen worden door een tropische storm, zo lieten de meteorologen van Thailand gisteren weten.

Volgens het instituut werd het zuiden voor het laatst direct getroffen door een tropische storm in 1962 toen de tropische storm “Harriet” in Laem Talumphuk in Nakhon Si Thammarat aan land kwam voordat hij 12 provincies verwoestte en meer dan 900 mensen doodde.

Vanmorgen om 2.00 uur raasde de. tropische storm “PABUK” over de lagere Zuid-Chinese Zee, met een maximale aanhoudende wind van 65 km / uur.

De meteorologische afdeling zei dat de tropische storm “PABUK” het zuiden van woensdag tot zaterdag zal gaan beïnvloeden nadat het morgen de Golf van Thailand heeft bereikt. Het Hydro and Agro Informatics Institute zei dat het waarschijnlijk zal aangroeien tot een tropische storm als het vanaf het vasteland en in de Andamanse Zee begint vanaf donderdag.

De storm trekt naar het westen met een snelheid van 10 km / uur over de top van Indochina en zal naar verwachting de lagere Golf van Thailand tegen 2-3 januari 2019 bereiken.

Tegen 3-5 januari 2019 zal het het zuiden treffen met meer regen en enkele stortregens. Mensen moeten oppassen voor de zware omstandigheden.

Getroffen gebieden zijn als volgt:
3-4 januari: geïsoleerde hevige stortbuien in Surat Thani, Nakhon Si Thammarart, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Krabi, Trang en Satun.

4-5 januari: geïsoleerde stortregens in Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarart, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang en Satun.

De sterke winden worden voorspeld voor zowel de Golf als de Andaman Zee met golven tot 2-4 meter hoog in de Golf en ongeveer 2 meter hoog in de Andaman Zee. Mensen in de Golf moeten op de hoogte zijn van pieken in de kust. Alle schepen moeten voorzichtig zijn en kleine boten blijven aanhouden op 5 januari 2019.

De storm kan ervoor zorgen dat zeegolven meer dan 5 meter bereiken en alle rampenbureaus zijn geadviseerd zich voor te bereiden.

Voorspellers van het Global Disaster Alerting and Coordinating System van de VN zeiden dat de tropische depressie vanochtend al een tropische storm werd en dat de wind donderdag een piek zal bereiken van 83 km / u.

De storm zal naar verwachting tot 5,3 miljoen mensen treffen in Thailand en Myanmar.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaise Meteorologische Afdeling