UPDATE VIDEO’S | GETUIGEN VAN HET GRUWELIJKE ONGELUK NAMEN FOTO’S IN PLAATS VAN TE HELPEN.

8
1315

~TRIEST~


CHONBURI:-  Het verschrikkelijke relaas waarmee de provincie Chonburi gisteren in de wijk Ban Bung waarbij een minibusje finaal op een pick-up truck vol met mensen zal waarschijnlijk door de reddingsmedewerkers nooit van hun leven meer vergeten worden, het was een grote drama.

Een van de reddingswerkers vertelde dat er 14 mensen, onder wie vier mannen en 10 vrouwen, die in het minibusje van Chanthaburi naar Bangkok reden en dat 11 mensen, waaronder vijf mannen en zes vrouwen, die in de noodlottige pickup truck zaten ten gevolge van het ongeluk om het leven kwamen.

LEES OOK – Verschrikkelijk verkeersongeluk in de provincie Chonburi

Getuigen zeiden dat een aantal van de slachtoffers opgesloten zaten in de voertuigen en levend verbrand werden toen er brand ontstond nadat de twee voertuigen met elkaar in botsing kwamen.

Volgens de Thai PBS plaatste een van de getuigen, Mr. Phipob Promkate, op zijn Facebook-pagina dat de meeste getuigen niet de moeite namen om ook maar enige hulp aan te bieden maar in plaats daarvan druk doende waren om foto’s van het incident te nemen.

Hij zei: “Ik stapte uit mijn auto om de gewonden te helpen en vroeg omstanders voor een kabel of touw om de voertuigen uit elkaar te trekken, maar niemand stoorde zich aan mij en gingen gewoon verder met het maken van foto’s met hun smartphones.

Als iedereen had geholpen om de twee auto’s uit elkaar te trekken, zou een deel van de slachtoffers die in de truck waren opgesloten dit ongeval hebben overleefd.

Ik voelde me verdrietig omdat ik niet in staat was om alleen te helpen. Ik herinner me nog de vrouw die schreeuwend van de pijn bekneld zat naast het stuur. Ik hoor de angstkreten van de vrouw nu nog en vind het verschrikkelijk dat ik haar niet kon bevrijdden.

Toch wil ik een man bedanken die in een zwarte D-Max pick-up truck kwam aangereden en die mij hielp om samen met behulp van een gordel een vrouw uit de truck te trekken, zonder hem zou ook deze vrouw omgekomen zijn.

Informatie en bron:
Foto: Bangkok Jack
Rewriter: Olleke Bolleke
Bron: Bangkok Jack

8 REACTIES

  1. Dit hoeft niet perse gerelateerd te zijn aan het smartphone fenomeen. Een veel ouder fenomeen is dat uit de sociale psychology genaamd Bystander effect. Hoe groter de groep omstanders, hoe kleiner de kans dat iemand ingrijpt is daarbij de regel. Iedereen legt de verantwoording om in te grijpen aan de res van de omstanders (waarom help je niet? Waarom helpt JIJ niet?). Het is een vorm van social proof (compliance). Een verschrikkelijk voorbeeld hiervan is de kleine kleuter Wang Yue uit Foshan.https://www.youtube.com/watch?v=4fJRSb8QdGg

    • zie het meer als een Thainess verschijnsel. Wordt er iemand in elkaar geslagen staan ze rijen dik om foto’s te maken en niemand die tussenbeide komt. Eerste wat een Thai zegt: MAI PEN RAI.

  2. Wie kent ze niet?………………foto’s van verminkte kinderen……..mensen met enorme gezwellen…………..doodgereden dieren………….etc.etc. De Thai krijgt er een dikke piemel van.Thailand ……………….leuk land…………….maar…

  3. Schandalig.Ik rij hier zelf al 3 jaar met de wagen en heb mezelf een brandblusser aangeschaft.Kost amper 900 bath en kan het leven van anderen redden.Zou moeten verplicht worden in ieder voertuig.Maar ja een smartphone van 10.000 bath en meer in veel interressanter.

Comments are closed.