UpDaTe | TOERISTENBOTEN SLAAN OM IN THAILAND | TIENTALLEN VERMISTEN

0
549

~B R E A K I N G N I E U W S~


PHUKET:- De Thaise autoriteiten zijn op zoek naar 49 opvarenden van een boot die donderdag bij het toeristische eiland Phuket is omgeslagen. Er waren volgens de Thaise marine in totaal 97 mensen aan boord

De politie meldde eerder dat zeven mensen vermist waren. In één boot zaten zo’n honderd Chinese toeristen, de helft lijkt nu dus vermist te zijn.

In de andere boot zaten 39 Chinezen en Europeanen, meldt AP. Het lijkt erop dat iedereen is gered van deze tweede boot.

Op een video die op Twitter is opgedoken is te zien dat het geen ideaal vaarweer is; er zijn veel golven en het waait hard. Volgens de marine raakten donderdag meer schepen in de problemen op de woelige zee in het gebied.

Een hoge marineofficier zei dat tot dusver 48 mensen zijn gered. Zij droegen allemaal een reddingsvest. “We hebben boten gestuurd om te helpen”, stelde de officier. Onder de opvarenden zijn Chinese toeristen en lokale bemanningsleden.

De reddingsoperatie gaat verder op vrijdagochtend. Langs de kust is een opvangcentrum voor slachtoffers ingericht.
Er was gewaarschuwd voor sterke wind en zware regen in het gebied.

Volgens de marine zijn donderdag in het gebied meer schepen in de problemen gekomen op de woelige zee. Ook twee andere vaartuigen zijn gekapseisd, waaronder een jacht met 39 mensen aan boord. Alle passagiers zouden in veiligheid zijn gebracht.

Informatie en bron:
Illustraties: ANP
Content: Redactie Telegraaf & Nu.nl
Bron:Telegraaf.nl