UpDate | “TIPGEVER” MOORD JOH MIEREMET OMGEBRACHT

0
2158

~JE MOET NOOIT JE HOOFD BOVEN HET MAAIVELD UITSTEKEN~

(Probeer niet boven de middelmaat uitsteken door iets bijzonders te ondernemen)


AMSTERDAM:- Toen John Mieremet in het najaar van 2005 bij de Thaise badplaats Pattaya werd geliquideerd, richtte het politieonderzoek zich direct op bemoeienis van Pieter Hoovers.

Hij was één van de twee doden die gisteren zijn gevonden in een appartement op de Amsterdamse Ceintuurbaan, zou in 2005 de moordenaar(s) van de bekende Amsterdamse crimineel John Mieremet hebben getipt.

Het gaat om de 54-jarige Amsterdammer Pieter Hoovers. Hij werd samen met zijn Thaise vrouw Tae onder verdachte omstandigheden

dood aangetroffen. Hoovers dreef jarenlang eetcafé Hoek van Holland in de Thaise badplaats Pattaya, waar ook John Mieremet en zijn vriend Ferry de Kok in 2005 neerstreken. Het duo was regelmatig te gast bij Hoovers, die ook goede contacten in de Amsterdamse onderwereld had.

Getuigen zouden verklaard hebben dat Hoovers door een ernstig misdrijf om het leven is gekomen. En dat het zich laat aanzien dat hij onthoofd is. Getuigen hebben dit geconstateerd toen zijn stoffelijk overschot het huis uit werd getild rond de klok van elven ’s avonds.

NB: dit is niet van de kant van de politie bevestigd. Het is wel door meerdere getuigen aangegeven.

Pieter is een bekend gezicht in de Amsterdamse muziek- en vechtsportscene. Zo was hij begin jaren ’90 een van de oprichters van platenlabel. Outland Records. Hij had de woning waar het delict plaatsvond gehuurd via de zoon van de huisbaas.

Vermoedelijk lagen de twee als sinds zaterdag dood in de woning. Het viel de buren op dat Pieter ’s ochtends niet meer op zijn scooter wegreed.

Pas gisteren kwam er iemand informeren bij het huis.
Hij heeft volgens bronnen aan Panorama zaterdag de deur zelf opengedaan voor de daders. Dat waren twee blanke mannen met een zeer Amsterdams accent. Vermoedelijk is het een afrekening ‘in het milieu’. De politie doet nog steeds onderzoek.

Informatie en bron:
Foto’s: AT5
Tekst: John van den Heuvel en Mascha de Jong /Panorama
Bron: De Telegraaf