UpDaTe | THAISE AUTORITEITEN STAAN PARAAT WAARBIJ HET NOODNUMMER 1784 VOOR DE TROPISCHE STORM “PABUK” DAG EN NACHT BEREIKBAAR IS

0
1103

~ALLEHENS AAN DEK~

(Iedereen moet met spoed helpen omdat het anders mis gaat)


ZUID THAILAND:- De autoriteiten zijn zeer alert nu de tropische storm “Pabuk” koers zet naar Zuid-Thailand.

Khun Chayaphon Thitisak, hoofd van de afdeling burgerbescherming en rampenbestrijding, vertelde dat al zijn zuidelijke kantoren in staat van paraatheid staan voor de later deze week verwachte storm.

De autoriteiten hebben alle mogelijke hulpapparatuur en benodigdheden opslag gereedstaan, zodat ze in geval van calamiteiten direct uit kunnen rukken. Khun Chayaphon drong er bij de burgers op aan alert te blijven en zich te houden aan de officiële instructies.

In geval van nood kunnen mensen dag en nacht de hotline 1784 bellen

De meteorologische afdeling zegt dat “Pabuk” zaterdag Thailand zal beïnvloeden, omdat het nu westwaarts beweegt met een snelheid van 10 kilometer per uur en via de Golf van Thailand het land binnenkomt.

Een waarschuwing voor zware stortbuien en sterke storm is afgegeven voor Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang en Satun.

De meteorologische afdeling drong er ook bij de zuidkust van de Golfkust op aan om weg te blijven van de kust, aangezien er golven van 3-5 meter worden verwacht met een kans op zeer zware windstoten.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation