UpDaTe | SEASTADING WORDT IN THAILAND NIET GEDULD

0
253

~EEN MAAS IN DE WET VINDEN~

(Een mogelijkheid vinden om de wet te omzeilen)


PHUKET:- De koninklijke marine van Thailand heeft een aanklacht ingediend tegen een Amerikaans / Thais echtpaar dat een ‘seasteading’ structuur voor de kust van Phuket in de zee had geplant.

Het echtpaar dat in de Thaise media het ‘seasteading’-koppel genoemd wordt, had een bouwobject op ongeveer 15 zeemijl ten zuidoosten van de zuidkust van Phuket geplaatst, het bouwobject is het onderwerp van een officiële klacht van de Thaise koninklijke marine.

De officieren van het Royal Thai Navy Third Area Command en Phuket Marine inspecteerden gisteren de seasteading-object, maar er werd niemand op het object dat van staal- en aluminiumstructuur is vervaardigd en dat op de zeebodem is bevestigd. Een bevel om de ‘seasteading’-structuur te verwijderen, is nu in voorbereiding.

De Amerikaanse eigenaar van het illegale bouwobject is lid
van een internationale beweging om offshore gebieden van water te claimen, deze beweging meent een maas in de wet gevonden te hebben in regels met betrekking tot internationale wateren. Naar verluidt heeft hij het project kunnen financieren na een succesvolle investering in Bitcoin.

De Koninklijke Thaise Marine heeft bij het politiebureau van Wichit aangifte tegen het echtpaar gedaan waarbij zij hen beschuldigen om de soevereiniteit van de staat aan te tasten en de onafhankelijkheid van de staat te verminderen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger