Home Thailand Bangkok UpDaTe | POLITIE HUA HIN RICHT HUN PIJLEN OP DE ABORTUSKLINIEK INZAKE HET DUMPEN VAN FOETUSSEN

UpDaTe | POLITIE HUA HIN RICHT HUN PIJLEN OP DE ABORTUSKLINIEK INZAKE HET DUMPEN VAN FOETUSSEN

0
UpDaTe | POLITIE HUA HIN RICHT HUN PIJLEN OP DE ABORTUSKLINIEK INZAKE HET DUMPEN VAN FOETUSSEN

~ALS BLIKKEN KONDEN DODEN~

(Erg kwaad kijken)


HUA HIN:- De politie van Prachuap Khiri Khan is bezig bewijsmateriaal te verzamelen om toestemming aan de rechtbank aan te vragen om een ​​kliniek te doorzoeken, zij verdenken de kliniek er sterk van dat deze betrokken is bij het verlenen van illegale abortusdiensten in de gemeente Muang Hua Hin, dit na de ontdekking van vier foetussen in vuilnisbakken in de buurt van een supermarkt in Soi Hua Hin 68.

Politie inspecteur kolonel Sitthichai Srisopacharoenrat, werkzaam bij de politie van Hua Hin, verklaarde dat een mannelijke verdachte met een motor in het vizier hebben die
zwarte plastic zakken vervoerde die verdomd veel leken op de zakken waar de foetussen in ontdekt werden.
De motorrijder werd in de vroege uren van dinsdag gesignaleerd op de Huan Hin-Nong Plab-weg en reed in de richting van de soi.

Khun Sitthichai verklaarde dit bovenstaande na een twee uur durende vergadering met rechercheurs van de provinciale politie van Prachuap Khiri Khan.

De politie gaat door met het analyseren van camerabeelden van CCTV systeem om de locatie van de verdachte te bepalen en zijn bezig om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen om een ​​huiszoekingsbevel in te dienen voor een kliniek die zich binnen een straal van één kilometer bevind van waar de foetussen werden gevonden, aldus Khun Sitthichai.

De foetussen, met geschatte leeftijd van tussen de acht weken tot acht maanden oud, werden vanmiddag naar het Institute of Forensic Science gestuurd om te bevestigen of ze waren geaborteerd, voegde hij eraan toe.

Abortus is illegaal in Thailand, behalve onder drie voorwaarden:
A) als een vrouw verkracht wordt
B) als de zwangerschap haar gezondheid beïnvloedt.
C) Of als de foetus “abnormaal” is.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke
Bron: The Nation