UPDATE | NIEUWS UIT NEDERLAND BRENGT SPRANKJE HOOP VOOR JOHAN EN TUKTA VAN LAARHOVEN

62
842

 


~DE WAARHEID MET EEN SLAG OM DE ARM~

(Een waarheid die vele facetten kent)


S’GRAVENHAVE:-,De rechter-commissaris in Den Haag wil Johan en Tukta van Laarhoven horen als getuigen in een civiele zaak die zij vorig jaar zelf hebben aangespannen tegen de Staat der Nederlanden. Frans van Laarhoven, broer van de in 2014 in Thailand gearresteerde voormalige coffeeshophouder, heeft dit tegenover Trefpunt Thailand bevestigd. De nieuwe ontwikkeling was gemeld door De Volkskrant en overgenomen door Omroep Brabant.

De getuigenverhoren in deze zaak leverden vorig jaar op dat justitie, en in het bijzonder het Openbaar Ministerie in Breda, bij de Thaise autoriteiten hebben aangedrongen op arrestatie van Johan en Tukta. Zij werden vervolgens tot effectief 20 en 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De rechter achtte hen schuldig aan het witwassen van ‘drugsgeld’. Daarbij werd geen rekening gehouden met het feit dat Van Laarhoven zijn vermogen had verdiend met legale verkoop van cannabis in de coffeeshops van zijn bedrijf The Grass Company.

Van Laarhoven startte een civiele procedure tegen de staat, omdat het volgens hem aan het Openbaar Ministerie in Nederland te danken is dat de Thaise autoriteiten een onderzoek naar hem startten. In deze civiele zaak moet Van Laarhoven nu zelf in Nederland getuigen. Nederland moet daarom aan de Thaise autoriteiten om medewerking vragen, vindt de rechter-commissaris.

Of Van Laarhoven en zijn vrouw, die een straf van 9 jaar moet uitzitten, ook echt naar Nederland komen, dat ligt aan Thailand. “Het is afwachten of ze Van Laarhoven op het vliegtuig hierheen zetten”, zegt advocaat Gerard Spong tegen de Volkskrant. Omdat Thailand tot dusver weigerde mee te werken aan welk verhoor dan ook, gelooft de landsadvocaat overigens niet dat er toestemming zal komen.

Frans van Laarhoven heeft niettemin hoop op positieve ontwikkelingen. ”Natuurlijk hebben we hulp van de Thaise autoriteiten nodig”, zegt hij. ”Maar die hebben in 2016 al schriftelijk aangegeven dat Johan mocht worden gehoord als getuige, maar niet als verdachte in een Nederlandse strafzaak tegen hem”. Volgens Frans van Laarhoven had het Openbaar Ministerie de toezegging van Thaise kant niet zo meegedeeld aan de Rechter-Commissaris. Overgebracht aan de rechtbank was slechts dat de Thaise autoriteiten niet mee wilden werken.

Volgens Frans van Laarhoven dient de Nederlandse overheid nu overleg te openen met de Thaise autoriteiten over wanneer en op welke condities Johan en Tukta van Laarhoven voor het getuigenverhoor naar Nederland kunnen afreizen.

Donderdag 30 maart, kunt u het verslag lezen van het bezoek van Hans Geleijnse aan Johan van Laarhoven, welke afgelopen week heeft plaats gevonden.

Informatie en bron:
Foto’s: Internet
Auteur: Hans Geleijnse
Bron: Thailandtref.com, Volkskrant, Omroep Brabant

g

62 REACTIES

 1. Voor ieder een waarschuwing die denkt elders in asie ..een mooi huis tebouwen van je legaal of ilegaal drugs geld..(het is in die landen straf baar als het later wordt achter haalt Waar het vandaan komt)

 2. heeft dan iedereen boter op zijn hoofd??? toen alles nog lekker goed ging in holland en hij zijn sigaren met 100 euro bijetten aanstak hoorde je hem niet klagen en nu opeens de zielige meneer uithangen?? nogmaals je zit niet in de gevangenis omdat je de donald duck in de brievenbus hebt gegooid en zo fris was hij nou ook weer niet in thailand……..

  • Maar Oscar, wat heeft hij dan in Thailand precies verkeerd gedaan? Het geld in Nederland legaal verdiend en netjes belasting over betaald dus vertel het maar. Of is iedereen met een eigen zaak een crimineel in de ogen van een ambtenaar ?

  • Justitiële dwaling , heb je nooit van gedoogbeleid gehoord idioot !!! Wel mogen roken verhandelen en dan geen winst mogen maken … jij bent Donald duck met je antwoord !! Ga lekker op Urk of in de bijbelbelt wonen ofzo

  • Menno Bakker waar sklaat die achterlijke domme opmerkingen op joh??? ik heb niet met je geknikkerd hoor ik praat toch ok normaal tegen jou???? zal wel een kwestie van opvoeding zijn wat jij hebt genoten

  • Oscar Ouwerkerk het precies zoals ik zeg , en gelukkig heb ik niet met je geknikkerd want ik heb niet zulke kortzichtige vrienden …. ja in dat boerendorp van je heb je geen koffieshops , moet je al helemaal naar r’dam zuid reizen op de tractor .

 3. Oscar en gelijkdenkenden: Johan heeft zijn geld legaal verdient onder Nederlands gedoogbeleid met verkoop van wiet via zijn winkels die met Nederlandse vergunningen voor verkoop en ter plaatse gebruik van wiet draaiden. Er is alleen een dispuut met OM dat hij volgens OM hierover te weinig belasting heeft betaald en daarover draait al jaren een onderzoek. Vat je het: hij mag wiet verkopen, hieraan verdienen maar niet vergeten belasting hierover te betalen. En dat is geen zaak van Thaise overheid. Desondanks heeft OM gemeend op een andere toer te moeten gaan door Johan die zich in Thailand had gevestigd te beschuldigen van witwassen van drugsgeld zonder hiervoor het bewijs te kunnen leveren. Thaise overheid kent een wet dat je de bron van geld uit het buitenland moet kunnen aantonen dat het legaal is verkregen d.m.v. belastingverklaring van land van herkomst. Op iedere overtreding staat 3 jaar gevangenisstraf. Omdat Johan meer bezit en heeft ingevoerd dan naar belastingopgave in Nederland is aangetoond heeft OM in Nederland samengespannen met Thaise Justitie om te suggereren dat het hier om geld gaat afkomstig van drugs in zgn. witwassen. Het gaat hier niet om witwassen maar om geld waarover het OM de belasting is misgelopen. de 103 jaar is opgebouwd over aantal transacties van import van geld waarover geen verklaring van oorsprong kan worden aangetoond. Als Thaise Justitie noemt verdenking van witwassen drugsgeld komt dat uit de koker van OM ene OvJ van Delft die hiervoor is ontslagen. Mensen die op deze site reageren dat hij niet voor niets in Thailand voor drugshandel vastzit en hij dit aan zichzelf te danken heeft …want dan had hij maar niet naar Thailand moeten gaan… staan buiten de werkelijkheid. Ik schat dat de meesten van de 750 stemgerechtigden Nederlanders in Thailand zich hebben gesettled met enig surpluskapitaal waarover geen belastingverklaring uit Nederland kan worden overlegd. Moeten deze mensen allemaal terug naar Nederland omdat zij criminelen zijn met witwassen? Iedere Nederlander die in eigen land legaal wiet verkoopt en

  • Dus als je over een bepaalt inkomen in Nederland geen belasting hebt betaald (dus eigenlijk diefstal van de Nederlandse staat) en je vertrekt naar het buitenland kan je een lange neus opzetten? !
   Nee dus!
   Dat het op deze manier gespeeld wordt, en dat hij hierdoor is vastgezet in de Thai’se gevangenis is niet leuk voor hem….
   Maar als hij dus netjes over zijn hele vermogen belasting had betaald, was dit niet gebeurd, maar hij dacht waarschijnlijk hier kunnen ze me niet meer pakken. …
   Jammer dan!

  • dan heeft hij zijn boekhouding heel goed bij gehouden!
   echter zijn zwarte geld stond daar niet in vermeld, en dat heeft hij ook heel veel…
   en daar willen ze belasting over heffen, en gelijk hebben ze!
   iedereen betaald zich scheel aan belasting, en dan hij ook!

 4. Typisch Nederland , als iemand dmv een gedoogbeleid geld verdient moeten ze hem op een slinkse wijze zijn geld afhandig maken omdat het voor de wind ging …. laat die man lekker met rust en van zijn geld genieten in Thailand

 5. Het is duidelijk dat v Laarhoven ..soms dacht onaanraakbaar te zijn ..en zijn rijkdom te veel liet zien ..en daarmeer de politie flink heeft afgezeken ..ik denk dat dit achter deze justitionele wraak actie zit .

Comments are closed.