UpDaTe | MEDEWERKERS CAAT GAAN DE OORZAAK ONDERZOEKEN VAN HET VLIEGTUIGONGELUK DAT EEN ZUID-AFRIKAANSE MAN HET LEVEN KOSTTE

0
210

~TER AARDE STORTEN~

(Op de grond vallen)


CHONBURI:- De ambtenaren van de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) inspecteerden gisteren het wrak van een privévliegtuig dat afgelopen zondagmiddag in het district Sri Racha van Chonburi was neergestort, waardoor een brand ontstond die de 60-jarige piloot Mike Romberg uit Zuid-Afrika het leven kostte.

Het turbine-vliegtuigje tegen de grond toen het op het punt stond een landing te maken op het kleine vliegveld van de technische universiteit van Rajawangala in tambon Bang Phra, het vliegtuig raakte gelijk in brand wat de piloot het leven kostte.

Generaal generaal Nanthachat Supamongkol, hoofdcommissaris van de nationale politie Chonburi inspecteerden met een tal van andere deskundigen het voor publiek afgesloten terrein om de resten van het wrak te bekijken, het bleek dat het vliegtuig een elektriciteitspaal had geraakt.

Khun Sakrin Amaraporn, een medewerker van de luchthaven die een videoclip van het incident nam, zei dat de reserve brandstoftank van het kleine vliegtuig mogelijk heeft bijgedragen aan het fatale, felle vuur.

“De crash en de daaropvolgende brand gebeurde zo snel, bulderend door rook zo hoog als een gebouw met drie verdiepingen,” zei hij, eraan toevoegend dat hij en de vrienden van het slachtoffer in desperate staat waren van shock en verdriet waren over wat er was gebeurd.

Generaal Nanthachat vertelde dat, terwijl het stoffelijke overschot van de overleden piloot in het mortuarium van het Police General Hospital in Bangkok zou worden onderzocht, het onderzoek naar de oorzaak van de crash is nu aan de gang en getuigen, waaronder Rombergs vrienden, geïnterviewd zouden worden.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation