UpDaTe |KOOKSHOW MASTERCHEF THAILAND REAGEERT OP DE OPHEF OVER HET BEREIDING VAN BEDREIGDE PIJLSTAARTROGGEN IN HUN SHOW

0
378

~DAAR STAAT EEN POTJE OP HET VUUR~

(Daar gaat wat gebeuren)


BANGKOK:- Het productieteam van ‘Masterchef Thailand’ heeft gereageerd op de ophef over de bereiding van vermeende bedreigde vis in hun kookprogramma en zegt dat er absoluut geen wet was overtreden door een dergelijke vis te gebruiken.

Na het weekend controverse over het koken van een pijlstaartrog in het Thaise MasterChef-programma, heeft het productieteam een verklaring uitgegeven ….

De verklaring van gisteren luidt als volgt: “De pijlstaartrog die in het kooksegment op MasterChef werd gebruikt, was Aetobatus Narinari (Eagle Ray), die gewoonlijk wordt gevonden en gegeten in de lokale keuken. Inmiddels merkte Olleke Bolleke ook op, dat een bekende chef-kok in Pattaya, dergelijke vissoorten bijzonder waardeert, zeker wanneer deze met een saffraan-sausje en balsamico geglaceerde cherry tomaatjes op tafel komt.

Deze soort pijlstaartrog wordt vaak verkocht op markten, winkels en zou zelfs online te bestellen zijn. Deze pijlstaartrog is een bekende vis in de Thaise keuken en zelfs een nationaal bekende OTOP (One Tambon One Product) van Petch Buri.

Sterker nog, de bereidde pijlstaart wordt met enige regelmaat op tv-kookshows op vele kanalen gepresenteerd, “aldus de verklaring.

“Masterchef Thailand is dus niet de eerste show die dit ingrediënt introduceert.”

Masterchef Thailand benadrukte er geen wet was overtreden door deze pijlstaartrog te gebruiken, en verzekerde dat ze nooit of te nimmer beschermde dieren in hun show zouden gebruiken.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger