UpDaTe | HET SALOMONS OORDEEL IS EINDELIJK GEVALLEN, DE POLITIEMAN KRIJGT DE POET VAN 24 MILJOEN BAHT IN HET DISPUUT OVER DE STAATSLOTEN

2
483

~EEN SALOMOnS OORDEEL~

(Een heel wijs en goed oordeel)


KANCHANABURI:- Het jarenlange dispuut tussen een gepensioneerde politieman, khun Charoon Wimool en de leraar Preecha Kraikruan heeft eindelijk zijn beslag gekregen. Het hof van Kanchanaburi oordeelde en bevestigde dat de loten waar in totaal 30 miljoen baht opviel, behoorde aan khun Charoon Wimool.

Het hof van Kanchanaburi heeft gisteren 24 miljoen baht aan loterijprijzen teruggegeven aan de gepensioneerde politieman Charoon Wimool, die in juni zijn rechtszaak tegen leraar Preecha Kraikruan won.

De rechtbank heeft op zijn verzoek de bevriezing van het geld dat op een bankrekening van de 63-jarige Charoon Wimool stond, nu opgeheven.

Khun Charoon, zijn vrouw en zijn advocaat waren aan het hof, evenals zijn ongelukkige 51-jarige tegenstander, de heer Preecha.

De gepensioneerde politieagent won in de staatsloterij de eerste prijzen van in totaal 30 miljoen baht met een set van vijf tickets op 1 november 2017.

Het bedrag na belastingen bedroeg ongeveer 29 miljoen baht. Hij gaf ongeveer 5 miljoen baht uit. Vervolgens diende de heer Preecha een rechtszaak in, waarbij hij de eigendom van de loten claimde, waarna de rechtbank de resterende 24 miljoen baht op de rekening van de khun Charoon bevroor in afwachting van de beslechting van het geschil.

Op 4 juni wees het hof van Kanchanaburi khun Charoon als de rechtmatige eigenaar van de winnende loten aan.

De rechtbank oordeelde dat er geen geloofwaardig bewijs was dat khun Preecha op 30 oktober 2017 op de Red City-markt in het district Kanang van Kanchanaburi was, op de dag dat Khun Charoon de loten daar van een verkoper kocht.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Piyarach Chongcharoen
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

2 REACTIES

Comments are closed.