UpDaTe | HET PARELTJE AAN DE OOSTKUST VAN THAILAND RESTAURANT “RUAN TALAY” TOT NADER ORDER GESLOTEN

0
366

~EEN ZWARTE KAT KRABT NIET~

(Je moet je niet laten leiden door je angsten)


BANG SARAY:- Vanmiddag is om 13:00 uur de houten pier van restaurant “Ruan Talay” in Bang Saray ingestort. De ineenstorting kwam juist op het moment dat een groep van 70 gasten uit Buriram waren aangekomen.

Nadat de Thaise gasten uit de toerbussen waren gestapt, slenterde ze over de houten pier, waar onder een overkapping prachtige aquariums te bewonderen waren met de meest kleurrijke vissen.
De gasten stonden op bepaald moment allemaal op een kluitje de aquariums te bekijken waarmee de houten pier te zwaar belast werd en deze instortte.

Voor 29 mensen van het gezelschap, te weten 14 mannen, 15 vrouwen, was het echt vrijdag de 13e en het ongeluk gebeurde ook nog eens om 13:00 uur. Zij vielen allemaal een paar meter naar beneden en liepen daarbij allemaal flinke schaafwonden op, zodat zij in allerijl naar ziekenhuizen in Sattahip en Pattaya gebracht werden.

In zeer korte tijd was alle mogelijke hulp te plaatse, een reddingseenheid, een vrijwilligersstichting, ambulancepersoneel, de marine en mensen van de plaatselijke tempel. Zij allen zetten zich op bewonderenswaardige wijze in om hun landgenoten te helpen en te troosten.

De plaatselijke autoriteiten hebben gelijk de toegang tot het restaurant afgezet met touwen en linten. Inmiddels is een inspecteur ter plekke gekomen die de overige delen van de houten pier bekeken heeft. Vast staat al wel dat de eigenaar van het restaurant te maken krijgt met juridische vervolging.

Khun Bua Hom, een lokale politieagent van dit district, heeft het restaurant tot nader order gesloten, hetgeen Olleke Bolleke treurig stemt omdat dit restaurant al 16 jaar zijn favoriete plekje is om op de zondagmiddag heerlijk te brunchen. Khun Bua Hom vertelde dat diverse houten balken al erg oud waren en door de invloed van de zilte lucht poreus waren geworden, diverse onderliggende balken zouden hun beste tijd gehad hebben.

Olleke Bolleke in Oost Thailand