Home Algemeen UpDaTe | GERARD VAN V ZIT AL WEKEN IN DE POLITIECEL VAN KOH SAMUI

UpDaTe | GERARD VAN V ZIT AL WEKEN IN DE POLITIECEL VAN KOH SAMUI

0
UpDaTe | GERARD VAN V ZIT AL WEKEN IN DE POLITIECEL VAN KOH SAMUI

~IETS AAN DE GROTE KLOK HANGEN~

(Ruchtbaarheid geven aan iets)


KOH SAMUI:- Amersfoorter Gerard van V. (46) zit sinds eind januari vast in een politiecel in Thailand op verdenking van drugsgebruik.

Op oudejaarsavond werd hij bij een ruzie over een rekening in een bar op het eiland Koh Samui neergestoken door een barkeeper, die volgens de overlevering werd geholpen door enkele andere mannen. Bekenden en familie vertellen de gebeurtenissen namens Van V., die vanuit zijn cel geen contact met de buitenwereld mag hebben.

Bloedonderzoek in het ziekenhuis waar hij na het incident werd geopereerd en behandeld aan zijn steekwonden, zou wijzen op cocaïnegebruik. Het ziekenhuis gaf deze gegevens door aan de politie, die Van V. vlak voor zijn terugkeer naar Nederland aanhield en sindsdien vasthoudt. De daders van de steekpartij zijn volgens bekenden van de Amersfoorter nog op vrije voeten.

‘Overvol en smerig’
Thailand kent zware straffen op het gebied van drugsovertredingen. Van V. zit volgens kennissen en familie in een politiecel van zo’n 3 bij 6 meter, die hij deelt met gemiddeld twintig andere gedetineerden. ,,Het is er overvol en smerig. Het gaat naar omstandigheden wel redelijk met hem, maar hij heeft natuurlijk veel stress.’’ Vrienden en familie in Amersfoort houden ‘via via’ contact met Van V.

Door de steekpartij waarvan Van V. het slachtoffer werd en de onduidelijke verdenking tegen hem verkeert de Amersfoorter al weken in grote onzekerheid, zeggen vrienden.
Volgens bekenden gebruikt Van V. geen drugs. Daarom wordt er waarschijnlijk een contra-expertise uitgevoerd van de bloedmonsters om vast te stellen of zijn bloed daadwerkelijk drugssporen bevat. Mogelijk verschijnt Van V. op korte termijn voor een rechter.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is van de zaak op de hoogte, laat woordvoerster Willemien Veldman weten en spant zich voor de Amersfoorter in.
,,Hij krijgt consulaire bijstand van de ambassade en de honorair consul heeft hem vorige week bezocht. We hebben ook contact over de zaak met de lokale autoriteiten.’’

Hersenbloeding
Van V. verbleef al enkele weken op het Thaise vakantie-eiland om te herstellen van een hersenbloeding waardoor hij vorig jaar werd getroffen. Vanwege zijn baan in internationale baggerwerken woonde hij in het verleden een tijd op het eiland waar hij ook vrienden heeft.

Toen Van V. op oudejaarsavond twee drankjes wilde afrekenen met één van de barkeepers, ontstond er ruzie. Volgens vrienden werd hij ineens met een mes gestoken. Twee handlangers zouden Van V. hebben vastgehouden, terwijl de barkeeper hem nog enkele keren in zijn borst en in een been stak. Het slachtoffer bereikte nog zijn hotel, waar hij in de lobby in elkaar zakte.

Een nachtwaker sloeg alarm en Van V. werd naar het ziekenhuis gebracht. Na een operatie lag hij drie dagen op de intensive care. Omdat hij de rekening niet kon betalen, verruilde hij het particuliere ziekenhuis voor zijn hotelkamer.

Verklaring
De politie nam zijn verklaring over de steekpartij op en hield de barkeeper en enkele handlangers aan. Maar de verdachten kwamen weer op vrije voeten. Ze zouden volgens vrienden van Van V. 11.000 euro hebben betaald om aan vervolging te ontkomen.

Op 21 januari, toen hij terug zou vliegen naar Nederland, verscheen de politie in zijn hotel. ,,Hij moest iets komen tekenen op het bureau. In plaats daarvan werd hij gewond in een politiecel gezet waar hij nu nog vastzit.’’ Van V. heeft ook als beschuldiging te horen gekregen dat zijn visum zou zijn verlopen.

Quote
Het gaat naar omstandig­he­den wel redelijk met hem.
Vrienden en familie van Van V.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotosStock
Content: Istvan Kövi
Bron: ad.nl