UpDaTe | FORENSISCHE POLITIE DOET ONDERZOEK NAAR DE VERMEENDE ELEKTROCUTIE VAN DE NEDERLANDER HERDI VOS IN PHUKET

0
2291

~DE DOOD WIL EEN OORZAAK HEBBEN~

(Mensen willen altijd weten hoe iets is gekomen)


PHUKET: – De politie in Phuket wacht op een postmortemonderzoek van de forensische politie in Bangkok om te bevestigen of de Nederlandse toerist Herdi Vis inderdaad is gedood door elektrocutie bij het aanraken van een stalen hek aan het zwembad in een resort nabij de internationale luchthaven van Phuket.

Het lichaam van de 45-jarige Herdi Vos uit Nederland is gisteravond aangekomen op het hoofdkantoor van de Forensische politie in de hoofdstad Bangkok, zo vertelde kolonel Bandasak Srilert van de politie Sakoo aan onze correspondent.

“Het onderzoek is bedoeld voor het vinden van de doodsoorzaak van mijnheer Vos die bij het aanraken van een stalen hek naast het zwembad in een hotel afgelopen donderdag (8 augustus)stierf ,” zo bevestigde hij.

Het forensisch onderzoek is gestart op verzoek van de weduwe van de heer Vos nadat artsen van het Thalang-ziekenhuis hadden gemeld dat ze geen bevestigde doodsoorzaak konden geven, zo verklaarde kolonel Bandasak.

Kolonel Bandasak zei op zijn beurt, dat hij door personeel van het Marina Express Hotel op 8 augustus om ongeveer 19:00 uur op de hoogte werd gebracht van het incident. Het incident gebeurde rond 18.00 uur, voegde hij eraan toe.

“De familie vos, bestaande uit de heer Vos zijn vrouw, 50 jaar oud, zijn 16-jarige dochter en zijn 12-jarige zoon, waren op 8 augustus aangekomen in het hotel, merkte kolonel Bandasak op.

De heer Vos en zijn zoon gingen rond 18:00 uur in het zwembad zwemmen en werden al snel vergezeld door zijn vrouw en dochter.

“Er waren ook andere mensen in het zwembad, in totaal ongeveer zeven mensen, die allemaal daar vertier zochten. De heer Vos stapte uit het zwembad en ging naast het hek staan. Hij greep het hek vast en schreeuwde toen hardop van pijn.

“Zijn zoon probeerde hem weg te trekken, maar zei dat ook hij geëlektrocuteerd werd en in het zwembad viel, zijn vader viel toen ook in het zwembad, ‘aldus de kolonel.

Toen meneer Vos in het zwembad viel, kwam hij met zijn hoofd tegen een onderwatermuur die de delen van het zwembad voor volwassenen en kinderen scheidde, zo voegde hij eraan toe.

“De muur ligt slechts ongeveer 10 cm onder waterlijn, waardoor de heer Vos gewond raakte en bloedde. Heg hotelpersoneel kwam snel hulp bieden om hem uit het zwembad te tillen en eerste hulp te geven, en belde een ​​ambulance om hem naar het Thalang-ziekenhuis te brengen,” voegde hij eraan toe.

Op dat moment was Dhr. Vos buiten bewustzijn maar ademde hij nog steeds, maar slechts licht, zei Col Bandasak.

In het ziekenhuis kon men niet veel doen voor Dhr. Vos waarhij voor overleden werd verklaard. De artsen in het Thalang-ziekenhuis bevestigden dat de heer Vos een wond had op de middelvinger van zijn rechterhand, waar de huid bijna van de vinger was gestroopt.

“Artsen meldden dat de huid rond de wond een donkere kleur had alsof het was verbrand, maar zeiden dat ze niet definitief konden zeggen dat het een brandwond was of een beslissende doodsoorzaak”, zei Col Bandasak.

Als zodanig vertelde kolonel Bandasak aan tegen onze correspondent dat hij zijn onderzoek niet kon afsluiten voordat de forensische politie hun onderzoek naar het lichaam van de heer Vos had afgerond.

“En zijn vrouw gelooft dat haar man was geëlektrocuteerd en ze heeft gevraagd dat zijn lichaam verder onderzocht wordt om de doodsoorzaak te bevestigen,” zei Col Bandasak.

“Er zijn in dit stadium nog geen aanklachten ingediend “, merkte kolonel Bandasak op.

“We moeten het forensisch rapport ontvangen voordat we kunnen beslissen of er een aanklacht kan worden ingediend,” zei hij.

Gevraagd naar de veiligheid van het stalen hek bij het zwembad van het resort, verzekerde kolonel Bandasak: “Ik heb het nagekeken bij ambtenaren van de PEA (Provinciale Elektriciteit Autoriteit), maar we hebben niets gevonden dat erop duidde dat het hek mogelijk onder stroom stond”,

De algemeen directeur van het Marina Express Hotel, khun Chalermwat Charoemaung vertelde dat hij aan de familie Vos zijn medeleven heeft getoond en hen zo goed mogelijk zal bijstaan. We hebben niets met het hek gedaan, omdat wij en de politie niets hebben kunnen vinden dat dit ongeval heeft veroorzaakt”, zo voegde de algemeen directeur van het hotel er aan toe.

“Er zal compensatie zal worden verstrekt voor deze zaak, maar we moeten eerst wachten op de resultaten van het politieonderzoek voor de verzekeringsmaatschappij,” zei hij.

“We zullen het zeker doen, en als er updates zijn zullen we mensen laten weten,” zei hij.

“In de tussentijd zullen er meer CCTV-camera’s in het hotel worden geïnstalleerd en ik heb onze beveiliging besteld om hun inspectie van het terrein te verhogen om ervoor te zorgen dat het hotel veilig is voor iedereen,” voegde hij eraan toe.

De familie van Herdi Vos checkte de volgende dag, 9 augustus, uit het hotel, zo beëindigde kolonel Bandasak zijn interview aan onze correspondent ter plaatse.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Phuket News
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Phuket News