UpDaTe | FORENSISCH ONDERZOEKT WIJST DE EX-POLITIEAGENT ALS RECHTMATIGE EIGENAAR VAN HET WINNENDE LOT IN THAILAND AAN

0
362

~DIE AAN DE GALG PAST, ZAL NIET VERDRINKEN~

(Ieder wacht het lot wat voor hem bestemd is)


THAILAND: Er is een ontwikkeling geweest in het veel gepubliceerde geschil over de eigendom van een loterijticket in Thailand waar een prijs van 30 miljoen baht op gevallen was.

Gisteren maakte het Centraal Instituut voor Forensische Wetenschap (CIFS) hun bevindingen bekend, zij hadden forensisch bewijs gevonden dat het winnende lot aan de gepensioneerde politie-luitenant toebehoorde en niet aan de onderwijzeres die het eigendom betwistte.

De directeur van het instituut Somn Promaros sprak gisteren na de persconferentie met de verslaggevers en vertelde tegen hen dat ze op basis van de gedeeltelijke vingerafdrukken op het lot tot de conclusie waren gekomen dat het aan de voormalig politie luitenant behoorde.

Het instituut was niet in staat om een ​​DNA-test uit te voeren, omdat er nu teveel verschillende DNA-monsters op de loten aanwezig waren maar een forensisch expert in deze zaak vertelde dat deze laatste bevindingen niet noodzakelijk betekenden dat Charoon Wimoon de zaak zou winnen.

Het geschil is op 1 november vorig jaar ontstaan toen het 533726 op de loten op de jackpot van 30 miljoen baht terecht kwam.

Het geschil over eigendom haalde grote krantenkoppen in de nationale media nadat een leraar van de Thepmongkonrandsri School, Preecha Kraikruan, in december vorig jaar naar de politie ging en beweerde dat hij de rechtmatige eigenaar van de loten was.

Hij beweerde dat zijn kaartjes door de voormalig politieagent Khun Charoon waren gestolen en als gevolg daarvan bevroor de politie de hoofdprijs van 30 miljoen baht die sindsdien op de bankrekening van Khun Charoon was gestort, gedurende het onderzoek was het geld niet opneembaar.

Echter, gisteren werd beweerd dat de vondst van gedeeltelijke vingerafdrukken op de loten niet de enige factor kan zijn om het eigendom van de loten te bevestigen.

De politie wacht nu op de resultaten van verdere tests die wordt uitgevoerd door de forensische eenheid van de politie.

Er wordt gemurmeld dat het team van onderzoekers naar verwachting hun onderzoek voor het einde van 2018 zouden gaan afsluiten, waarna hun bevindingen naar de openbare aanklagers worden gestuurd.

Na de wijdverspreide aandacht die deze zaak heeft opgewekt, heeft de politie leden van het publiek geadviseerd om hun loten bij ontvangst direct te ondertekenen of er foto’s van te nemen om mogelijke eigendomsgeschillen te voorkomen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation