UpDaTe | DE VOORSPELLER UIT CHIANG MAI DIE BEWEERDE DAT ZIJN IJS GENEESKRACHTIG ZOU ZIJN, IN ROOK VERDWENEN

0
580

~IEMAND KNOLLEN VOOR CITROENEN VERKOPEN~

(Iemand wat wijsmaken; bedriegen)


CHIANG MAI:- De ambtenaren van de volksgezondheid reageerden het afgelopen weekend bliksemsnel nadat een kwakzalver uit Chiang Mai via de media probeerde zijn zelfgemaakte “Alien ijs” te verkopen.

De advertenties voor het “geneeskrachtige ijs” werden door een organisatie geplaatst die door de tot zichzelf benoemde Thaise Goeroe “Mor Kaen”, ook wel Thanathat Torbunsitthikorn genoemd werden geplaatst.

Thanathat beweerde dat het magnetisch veld van de aarde zijn ijs ten goede kwam waardoor men kon genezen van allerlei soorten kwalen, tot aan kanker aan toe.

Volgens zijn Facebook-advertentie hoefde je hem alleen 500 baht te sturen en zou hij het buitenaardse ijs leveren en dat zou het einde betekenen van gezondheidsproblemen, daarnaast het was “lekker, denk en romig en geurig” en natuurlijk versterkt met de kracht van het magnetisch veld van de aarde.

De volksgezondheidsdienst van Chiang Mai ging naar het huis van de omstreden boete aan de Mahidol Road maar troffen niemand thuis.

Zij zijn van plan om Thanathat te belasten voor met maken van ” misleidende reclame” en een geneesmiddel te produceren zonder daarvoor een vergunning te hebben.

Thanathat stond jaren geleden ook al eens in het middelpunt van de belangstelling toen probeerde hij een met magnetisch veld versterkte drank te verkopen om geld te verdienen, zo meldde SanookNews.

Informatie en bron:
Foto’s: SanookNews
Content: Olleke Bolleke
Bron: SanookNews