UpDate | DE SOLDAAT DIE EEN DRUGGEBRUIKER OP KOH LARN MISHANDELDE VEROORDEELD TOT 15 DAGEN CEL!

0
688

~HIJ WIL GÉÉN RIJST MET EEN RIETJE~

(Hij distantieert zich daarvan)


PATTAYA:- Gisteren publiceerde Olleke Bolleke het misselijkmakend artikel over een jonge drugsgebruiker die door een samengestelde eenheid van leger en politieambtenaren op het eiland Koh Larn werd gearresteerd en nadien mishandeld, deze onorthodoxe methode werd in het geheim gefilmd en ging viraal het internet op.

-LEES HIER HET EERDER GEPUBLICEERDE ARTIKEL

De jongen, een zgn. draaideur-crimineel, was voor de zoveelste keer betrapt op het gebruik van verdovende middelen en had deze keer ook nog eens een Yaba tablet in zijn bezit.
Voordat de jongen met een speedboot naar Pattaya werd vervoerd, moest de drugsgebruiker eerst een soort lijfstraf ondergaan.

De familie en de omstanders moesten met afschuw aanzien, hoe hij werd afgeranseld.

Het is belangrijk om te zien hoe het slachtoffer wordt gevraagd met zijn gezicht tegen een paal van de open gebouw te gaan staan waarna het aftuigen begint (sorry, maar andere woorden kan ik er niet voor vinden)

De hoofdcommissaris van politie Pattaya, Khun Apichai Krobpetch scheen zich er niet zo sappel om te maken en vertelde tegen de pers dat:

“De arrestatie had niet de wet overtreden”

Toen de verdachte op het politiebureau aankwam, had hij geen letsel aan zijn lichaam en geen klachten. Als hij wenst, kan hij alsnog een aanklacht tegen de soldaat indienen’
De hoofdcommissaris probeerde het voorval nog wel te verzachten door te verkondigen dat de gearresteerd man al vijf of zes keer eerder was gearresteerd voor het gebruik van drugs.

Sanook meldde dat de gearresteerde man niet durfde te reageren uit angst dat zijn familie, die restaurant uitbaten op het eiland, daar op afgerekend zouden worden.

Toch blijkt de legerleiding het incident minder goed op te nemen dan het hoofd van de politie Pattaya. De legerleiding verontschuldigde zich gisteren tegenover het publiek en de nabestaanden van het slachtoffer:

“Onze excuses voor het onaanvaardbare gedrag van een soldaat”

Wij willen benadrukken dat dit vervelende voorval niet onze filosofie deelt en staan niet toe dat onze soldaten geweld buiten de wet toepassen, ongeacht de toedracht van een overtreding”.

De soldaat werd veroordeeld tot 15 dagen gevangenisstraf in een militaire gevangenis.

Informatie en bron:
Foto’s: TNews
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Wochenblitz