UpDaTe | DE SOAP VAN 30 MILJOEN BAHT LOTERIJ GESCHIL KOMT IN MEI VOOR DE THAISE RECHTER

0
150

~EEN SALOMON’S OORDEEL UITSPREKEN~

(Is een oordeel dat als zeer wijs ervaren wordt)


KANCHANBURI:- Het lukt de autoriteiten maar niet om de juiste eigenaar van de 30 miljoen Baht loten te komen, politieondervragingen, DNA onderzoeken en zelfs een bijeenkomst bij boeddha brachten géén soelaas in deze slepende kwestie. Zodat nu besloten is om het salomonsoordeel door een rechter te laten uitspreken.

In mei wordt door de Civil Court van Thailand een speciale rechtszaak gehouden om de legitieme eigenaar van de veel gepubliceerde 30 miljoen baht loterij jackpot te bepalen die vorig jaar op 1 november verkocht zijn.

Het geschil is ontstaan tussen een gepensioneerde politieman die de jackpot al had opgeëist nadat hij de tickets aan de politie had laten zien, zodat het geld op zijn bankrekening gestort kon worden, niet lang daarna meldde een leraar uit Kanchanaburi die een klacht indiende bij de politie met de mededeling dat hij de kaartjes had gekocht en vervolgens op 2 november verloren had.

De leraar, de 50-jarige Preecha Khraikhruan, vertelde te geloven dat de voormalige 62-jarige politieagent Charoon Wimool, de loten op straat moet hebben gevonden en hij heeft nu ook de hoofdprijs van 30 miljoen Baht opgeëist als de zijne.

Khun Preecha heeft bij de rechtbank een verzoek ingediend om de zaak door de rechter te laten betalen ook heeft hij gevraagd of de autoriteiten de tegoeden te bevriezen om te voorkomen dat Charoon het geld zou uitgeven.

Het geschil heeft de afgelopen maanden veel media-aandacht getrokken waarbij de mening van het Thaise publiek over wie de rechtmatige eigenaar van de jackpot echt verdeeld is.

Gisteren vertelde Khun Charoon bij de rechtbank dat hij bereid zou zijn alle gerechtelijke procedures te laten vallen als Preecha zijn schuld zou erkennen, maar de onderwijzer beweerde nog steeds dat hij de waarheid sprak en verklaarde dat hij de zaak ten alle tijde door de rechter wil laten beoordelen.

Beide partijen hebben gezegd dat ze nu bewijzen voor de rechtszaak zullen gaan verzamelendie gepland staat voor de maand mei en zouden elk 10 getuigen aan de rechtbank leveren om het juiste oordeel te laten vallen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation