UpDaTe | DE POLITIE HEEFT DE VIER “FREE RUNNERS VAN BANGKOK” GEARRESTEERD

0
387

~VAN DE HAK OP DE TAK SPRINGEN~

(Steeds van onderwerp wisselen)


BANGKOK:- De politie arresteerde gistermiddag vier jonge mannen die zichzelf hadden gefilmd tijdens het uitvoeren van een show door te springen en te rennen op de motorkappen van voertuigen die vastzaten in het verkeer in Bangkok.

De vier “Youtubers” – geïdentificeerd als Suphot Sakobkaew, 20, Wanchalerm Premkasem, 19 en twee andere jongens van 18 en 16 jaar oud (namen werden achtergehouden vanwege hun leeftijd) werden gearresteerd in een computergame café in het Phraek Sa-gebied van Samut Prakan. Elk van hen kreeg een boete van 1000 Baht wegens het veroorzaken van verstoring van de openbare orde in de rechtsgebieden van Thong Lor en Lumphini.

Eerder op donderdag had Pol-generaal Chalermkiart Sriworakhan, adjunct-commissaris-generaal van politie, Pol Lt-generaal Charnthep Sesawej van Metropolitan Police opgedragen om de vier “Youtubers” op te sporen en te onderzoeken nadat Facebook-gebruiker Wanchalerm Permasem op woensdag een YouTube-clip van de vier had gedeeld hen voor hun “ongepaste actie”.

Lees ook- Politie Bangkok jaagt op “Free Runners”

De vier waren blijkbaar op zoek naar wereldwijde bekendheid YouTube door zelf clips te schieten die op verschillende sociale mediaplaatsen werden gepost in de hoop kijkers aan te trekken die hun YouTube filmpjes bekeken om zo geld te verdienen.

De meeste Facebook-gebruikers bekritiseerden hen omdat ze overlast veroorzaakten en de auto’s van andere mensen beschadigden.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation