UpDaTe | DE IN PATTAYA GEARRESTEERDE NEDERLANDER ZOU UIT NEDERLAND GEVLUCHT ZIJN INZAKE AANKLACHTEN TRANSNATIONALE MENSENHANDEL

2
1647

~’T GELD VAN OME JAN~

(‘T geld van Ome Jan’ van Willeke Alberti wordt in 1993 uitgebracht en blijft twee weken pieken in de Nederlandse Top 40)


PATTAYA:- Het hoofd van de Thaise immigratiedienst, generaal Surachet Hakparn hield gisteravond een persconferentie waarin hij vertelde dat de gearresteerde 68-jarige man uit Nederland, die aldaar gezocht werd voor zijn misdaden in het kader van transnationale mensenhandel zich al 10 jaar in de provincie Chonburi ophield.

De verdachte, genaamd Jacob Jan Schipper, werd in zijn thuisland gezocht naar aanleiding van beschuldigingen van mensenhandel, gedwongen prostitutie en mensensmokkel, evenals belastingontwijking en het indienen van valse informatie in belastingbetalingen van januari 1997 tot maart 2000. Hij zou volgens ‘Big Joke’ afgelopen zondagavond in zijn appartement in Soi Na Jomtien gearresteerd zijn.

De politie nam bij de arrestatie van “Ome Jan’ ook contanten in verschillende valuta ter waarde van 1,5 miljoen Baht, € 13.800 (490.000 Baht ) en US $ 8.030 (ongeveer 250.000 Baht ) en een aangaf bankrekeningen met een totaal van € 579.237 Baht in beslag

Deze arrestatie kwam voort uit een verzoek van Interpol om hen te helpen om ‘Ome Jan’ te arresteren, die naar verluidt beschikte over handlangers om 11 Braziliaanse vrouwen uit Nederland de prostitutie de prostitutie in te dwingen waarbij zij op niet misselijke wijze werden bedreigd. Hij zou ook vijf andere vrouwen naar Nederland hebben gesmokkeld en uitgebuit, zei Surachet.

De Nederlander is aanvankelijk beschuldigd van overschrijding van zijn visum voor bijna vijf jaar, terwijl de politie ook het anti-witwasbureau heeft gevraagd de transacties van de verdachte op te sporen om meer van zijn vermeende onrechtmatig verkregen bezittingen in beslag te nemen, voegde de immigratiechef eraan toe.

Nieuwsgierige geworden naar het leuke liedje van Willeke Alberti?, klik dan even op deze link:

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: jorlensnews
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: jorlensnews

2 REACTIES

 1. De man genoemd in dit artikel wordt niet gezocht (per vandaag Febr 27 2019). Ik heb dit geverifieerd op de Ned-se website politie.nl en op de website van Interpol. Er zijn blijkbaar andere lijsten die vermoedens uiten en dan in de publikaties voor waar worden gepresenteerd. Dit doet me denken aan de zaak Johan van Laarhoven, waar mensen van de Nederlandse Justitie onderhands “hun zaak” bepleitten met uitvoeders van het Thaise Systeem.
  In Nederland is een geheim systeem aanwezig waar gekwalifeerde politiemensen “dingen’ mogen schrijven die dan beschikbaar komen in “het veld”. Dit systeem is niet openbaar, is niet opvraagbaar en imo uiterst onkonstitutioneel (hoe weet ik dat ? Omdat een vroegere vriend zat op te scheppen dat hij de architekt is van dat systeem, voor mij een reden om afstand te nemen).

  • Het is bekend dat in het kader van de Wet Bibob door Justis gebruik gemaakt wordt van dit systeem. Over niet veroordeelde en niet in staat van beschuldiging gestelde personen staat in Nederland toch een hoop geregistreerd. Zo was er bij een man die in het kader van een vergunning aanvraag voor een restaurant een negatief advies kreeg (en dus geen vergunning) omdat er genoteerd stond dat hij wel heel vaak in de nabijheid van een bekende koffieshop kwam en daardoor wel banden moest hebben met criminelen. Men vergat echter dat de man in een appartement boven de koffieshop woonden en geheel niet met die zaak te maken had.
   In de betreffende digitale bestanden wordt ALLES opgeslagen, rapporten van politie maar ook gemeentes en ook je auto, telefoon, belasting en bankgegevens.
   De Nederlandse overheid houdt heel veel in de gaten en gaat uit van “schuldig tot de onschuld bewezen is”.
   De Nederlandse overheid is bezig een big brother te worden waarbij vooral de eigen nederlandse bevolking in de gaten wordt gehouden. Privacy in Nederland … vergeet het maar. Je zou maar nog in Nederland wonen….

Comments are closed.