UPDATE: DAT DE DOI SUTHEP’S SCHATTIGE DIEFJES ZIJN, IS EEN ONZIN VERHAAL ALDUS HET BESCHULDIGDE BERGVOLK

5
503

~IETS UIT DE DUIM ZUIGEN~
(Een verhaal verzinnen, fantaseren)


CHIANG MAI: – De familie van het beschuldigde bergvolk meisje, waarvan gezegd wordt dat zij tijdens een fotoshoot een horloge probeerde te stelen is een compleet onzin verhaal.

De dorpsoudste van het betrokken bergvolk heeft inmiddels van zich laten horen, volgens hem is het een verzonnen verhaal, het betrokken meisje is slechts zeven jaar oud en zou zoiets nooit doen, zo meldde Sanook Nieuws vanmorgen.

Het meisje in kwestie, maakt deel uit van de Hmong-groep van een berggroep op Mang Doi Pui. Samen met vele anderen uit het dorp, verdienen zij in het weekend en in de schoolvakanties extra geld door te poseren met toeristen op de trappen van Chiang Mai’s beroemde heuvel tempel.

De politie riep de ouders op om naar het bureau te komen en stelde een “Phoo Yai verbod” verbod in, dit naar aanleiding van het verschenen verhaal in de Daily Mail.img_5279

De 37 jaar oude moeder, Mrs. Lulu, zei dat het onzin was. Noch haar dochter of haar andere kind op de foto zouden zoiets nooit doen.

Mr. Methaphan Feuangfookitkarn zei dat het “Phoo Yai” even van kracht blijft tot er iets meer duidelijkheid is, en verklaard dat hij de indruk had dat het eerlijke kinderen waren, behalve dat het nu onduidelijk was, wat de hand van het meisje op de foto daar deed.

De politie onderzoekt CCTV-beelden om te zien of de toeriste na van de trappen gekomen te zijn, nog wel een horloge om had ……of niet! Voorts is er niemand beschuldigd van diefstal.

Het verhaal is over de hele wereld door nieuwsbrengers gepubliceerd waaronder de Daily Mail, Daily Telegraph, New Zealand Herald, Yahoo News, New York Post en natuurlijk ook Olleke Bolleke

Met dank aan Sanook News

5 REACTIES

 1. Mijn reactie op Thailandblog moest het gisteren ook al ontgelden.
  ‘Dream on Frans.’
  ‘De foto zegt genoeg’.
  ‘Ze stelen allemaal alles’
  ‘In Europa heb je ze ook dus… ‘
  ‘Ze zijn opgeleid’
  Het enige wat mij vrolijk stemt is dat mensen die niet alert genoeg zijn om de onzin van de beschuldigingen te doorzien, en die je alles wijs kunt maken, ook het snelst in de val van een echte dief/oplichter/bedrieger zullen vallen.
  Mijn reactie van gisteren op de vermeende zakkenrollerij:
  Deze foto bewijst alleen dat een jong meisje in traditionele klederdracht zich heeft laten fotograferen samen met een toeriste, waarbij de rechterhand van het meisje zich in de onmiddellijke nabijheid van het – blijkens de toelichting waardeloze – polshorloge van de toeriste bevond.
  Niets meer en niets minder.
  Als het meisje – of meerdere meisjes – er een gewoonte van zou maken om op deze wijze toeristen van hun spullen te beroven, zou het op het Internet moeten wemelen van zulke foto’s, in alle mogelijke stadia van de diefstal.
  Het is uiterst onwaarschijnlijk dat iemand die de zakkenrollerstechniek zo goed beheerst, zo dom is om de diefstallen juist te plegen op een moment waarvan je weet dat er foto’s worden genomen, en er altijd mensen naar je kijken (in ieder geval de fotograaf).
  En mocht er een ‘opdrachtgever’ zijn, dan zal hij dit ook zeker niet wensen.
  Zonder officieel ook zelfs maar als verdachte te zijn aangemerkt gaat het meisje via reddit als professionele dievegge de wereld rond, met alle gevolgen van dien.
  Een flinke schadevergoeding lijkt mij zeker op z’n plaats.

 2. Dat word in Nederland ook gezegd mijn kind doet zo iets niet .
  En dan zijn er nog mensen die niets negatiefs willen horen over Thailand omdat men niet in de werkelijkheid leeft.

Comments are closed.