UpDaTe | 44-JARIGE AMERIKAAN BESCHULDIGD IN PATTAYA VAN DOODSLAG OP DE 43-JARIGE BENJAMIN ROBB

0
316

~DE STOPPEN SLAAN DOOR~

(Gezegd van iemand die totaal uit de bol gaat, gek wordt)


PATTAYA: De politie heeft een Amerikaanse man aangeklaagd die naar verluidt afgelopen vrijdagavond een Australiër zodanig hebben mishandeld dat deze zaterdagmorgen in het Memorial Ziekenhuis van Pattaya overleed.

Toen de 44-jarige Amerikaanse staatsburger Mr. José Polanco afgelopen vrijdagavond in de Ruby-club van de Pattaya Road Soi 6 aanwezig was, zag hij dat de 43-jarige Australiër Benjamin Robb ruzie maakte met de Thaise Khun Roong-arun Sangsuwan, hij raakte daardoor geïrriteerd. Later zou de Australiër de Thaise vrouw bij haar keel gepakt hebben en haar van de grond getilt hebben, zolang dat de vrouw blauw in het gezicht werd.

Dat was het moment dat bij de Amerikaanse Mr. Polanco de stoppen doorsloegen en hij Mr. Robb en flinke knal in het gezicht gaf, zodanig dat de Australiër gelijk tegen de grond ging.
De Australiër werd gelijk naar het Memorial Ziekenhuis gebracht waar hij later aan een hersenverwonding bezweek.

Mr. Polanco vluchtte niet en gaf zichzelf nog dezelfde dag aan de politie. Hij werd aanvankelijk beschuldigd van het verwonden van anderen met de dood tengevolge, volgens het Thaise Wetboek van Strafrecht staat op dit delict een straf van 3 tot 15 jaar.
Polanco ontkende de beschuldiging en zei dat hij zichzelf alleen verdedigde. Hij heeft geen borgtocht aangevraagd.

De politie verklaarde een proces-verbaal te hebben opgemaakt en dat naar de ambassades van de twee landen te hebben verstuurd met de mededeling dat de zaak onder een Thaise rechtbank zou voorkomen.

Informatie en bron:
Foto’s: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Bangkok Post