U TURN’S IN THAILAND | IN DE PROVINCIE NAN LIGT EEN U-TURN WAAR BIJNA ELKE DAG EEN DODELIJK ONGELUK PLAATSVINDT

1
363

~DE WEG NAAR DE HEL IS GEPLAVEID MET GOEDE VOORNEMENS~

(Veel goede voornemens hebben zonder ze daadwerkelijk uit te voeren)


NAN:- Volgens een toonaangevend krant ligt de meest gevaarlijke u-turn in het noorden van Thailand, in de province Nan, daar zou bijna elke dag een dodelijk ongeval plaatsvinden.

De provinciale politie had deze u-turn eerder gesloten, maar de lokale bevolking eiste dat deze zou worden heropend omdat ze veel te ver moesten doorrijden om te kunnen keren.

Maar wanneer u de bij dit artikel geplaatste videoclips bekijkt, lijkt het er op dat de provinciale politie het bij het rechte eind heeft.

In de eerste van de eergisteren opgenomen clip passeert een motorfiets de weg van links, waardoor een pick-up uitwijkt om hem te ontwijken en crasht vervolgens met geparkeerde voertuigen.

De bestuurder bevindt zich na de crash in een pijnlijke toestand. De motorrijder reed gewoon weg alsof er niets was gebeurd. Hij helpt de politie nu met hun vragen.

In de tweede clip op dezelfde locatie van afgelopen dinsdag, slechts twee dagen eerder, ziet u een andere motor voor een postdienstvoertuig uitrijden.

Het postdienstvoertuig geeft hem geen kans en de motorrijder betaalt zijn leven.

Daily News voert diverse campagnes uit om te proberen het bloedbad op de Thaise wegen te verminderen, waardoor het koninkrijk wordt genoemd als één van de gevaarlijkste plekken ter wereld om te besturen.

Ze zeiden dat lokale bronnen in Nan meldden dat de politie deze u-turn eerder had afgesloten vanwege frequente ongelukken.

Maar ze hadden het opnieuw geopend na klachten dat automobilisten te ver moesten rijden om alternatieve u-turnster te gebruiken.

Ze noemden deze specifieke plek “U-turn morana” – De ommekeer van de dood.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Daily News

1 REACTIE

 1. Stoplichten misschien een idee??
  Hier in Jomtien worden wegen gemaakt met een afslag naar een straat maar binnen zeer korte tijd worden deze afslag-mogelijkheden dicht gemaakt met die cementen gevallen.
  Dus verder rijden voor een u-turn.
  Rotondes worden gebouwd, waarop men begint met een gedeelte af te sluiten om er rondom te rijden te stoppen en later wordt de hele rotonde afgebroken. Zoals Jomtien second rd.
  op Soi Sam ook een paar straten de mogelijkheid ontnomen om erin of er uit te rijden.
  Dan heb je daar een trosje kamikaze bromfietsers die de meest hachelijke toeren uit halen om toch aan de andere kant te komen.
  Dit is me een kapitaal vernietiging van het ik jou daar.
  Laten ze maar eensiemand van dat betreffende ministerie naar een ander land sturen om te leren hoe men een straat of rotonde moet bouwen.

  LOUISE

Comments are closed.