TWEE MILITAIREN VERMIST NADAT HUN BOOT OP DE SNELSTROMENDE RIVIER “DE NAN” IN THAILAND OMSLOEG

0
453

~MEN MOET DAAR ROEIEN MET DE RIEMEN DIE MEN HEEFT~

(Men moet werken met de middelen die men heeft)


NAN:- Een boot met acht soldaten die vanmiddag op de rivier de Nan in het noorden van Thailand aan het oefenen waren sloeg tijdens deze oefening om, het hele legeronderdeel is nu bezig om naar de vermisten soldaten te zoeken.

Ondertussen hebben andere districten van de provincie Nan te maken met aardverschuivingen en modderstromen.

Nan wordt sinds het begin van het regenseizoen getroffen door vele regenbuien en stortregens, de beide districten Tung Chang en Song Kwae zijn het zwaarst getroffen door modderstromen en overstromingen.

Erosie in de provincie heeft één kippenhok van een boer volledig verwoest, terwijl ook elektriciteitsleidingen en viskwekerijen en wegen beschadigd werden. De Districtshoofden hebben 39 huishoudens de raad gegeven om hun huizen te verlaten totdat de situatie verbetert.

In het Baan Hua Wiang Nua, van het Baan Nam Tuan-gebied in de wijk Phu Piang moesten soldaten van het 38th Infantry Regiment, gelegerd in de Suriyapong kazerne, voor een roeiwedstrijd met hun boot door het snelstromende water van de rivier de Nan roeien, iets wat gruwelijk misging. Twee soldaten verdwenen in de snelstromende rivier onder water, men vreest voor hun leven.

De rivier was opgezwollen door de recente regen en stroomde zo snel dat bij de brug in het oefenterrein zich een draaikolk gevormd had. Alle acht soldaten die in de betreffende roeiboot zaten werden daar onder water getrokken.

De legerleiding sloeg direct alarm waarna ze met zeven speedboten de rivier opgingen om gedurende twee uur een traject van drie kilometer te doorzoeken, het lukte hen om zes soldaten aan boord te hijsen.

De geredde jongens zijn naar het ziekenhuis gestuurd en voor de resterende twee vermiste soldaten is nog steeds uitgebreide zoekactie bezig.

Informatie en bron:
Illustraties: NNT
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: NNT