TWEE MENSEN SPRINGEN VAN BRUGGEN IN BANGKOK

0
345

~ALS DE DOOD ZIJN VOOR IETS~

(Heel erg bang zijn voor iets)


BANGKOK:- Een man is waarschijnlijk overleden na een sprong van een brug in Bangkok. Iets later probeerde een vrouw van een andere brug af te springen, maar zij werd gered, maakte de politie bekend. 

Een onbekende man sprong van de Saphan Taksin brug om 10 uur. Zijn stoffelijk overschot is nog niet gevonden. Een half uur later wisten omstanders te voorkomen dat een vrouw van een andere brug sprong, de Saphan Krungthep.

“Hij is waarschijnlijk dood omdat niemand hem gevonden heeft. Hij zwom niet naar de kant,” zegt kap. Jirasak Limcharoen van de politie. De man kan niet geïdentificeerd worden, omdat niemand hem als vermist heeft opgegeven en omdat hij niets achter liet waaruit zijn identiteit kan worden vastgesteld.

Getuigen hoorden een kreet van de man toen hij sprong, en zagen hem onder water verdwijnen voor ze de politie belden.

Vier kilometer verderop de rivier probeerde een oude vrouw van de Saphan Krungthep brug te spring, maar werd op tijd tegen gehouden door voorbijgangers. De politie zegt dat ze weigerde te zeggen wie ze was, maar ze denken dat de vrouw ongeveer 70 jaar is. De vrouw vertelden wel aan de politie dat ze zwaar overspannen was door familieomstandigheden en verschillende keren geprobeerd heeft om zelfmoord te plegen.

“Ze sprong niet. Ze was psychisch in de war. Voorbijgangers zagen haar gereed om te springen, maar hielden haar tegen,” zegt de politie. “Toen belde ze haar familie, en we ontdekten dat ze zwaar overspannen was. Misschien omdat ze haar medicijnen had vergeten in te nemen, of vanwege familie problemen.”

Overste Pratya Krasaephal van de politie zegt dat de vrouw haar naam niet wilde geven, en dat ze constant huilde. Hij zei ook dat er vaker mensen van de Saphan Krungthep brug springen. “Niet zo vaak, maar het gebeurt. Een half uur geleden sprong iemand van de Saphan Taksin. Gelukkig wisten we haar te redden.”

De politie surveilleert de bruggen om te voorkomen dat mensen die gebruiken om zelfmoord te plegen. “Dat is heel erg moeilijk te voorkomen, vooral ’s nachts.Als mensen echt een einde willen maken aan hun leven vinden ze wel een manier om dat te doen.”

Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Khaosod