TWEE MANNEN IN PATTAYA GEARRESTEERD NADAT ZE EEN CHINESE STRANDGAST VOOR 1,2 MILJOEN AAN ITEMS HADDEN BESTOLEN

0
760

~ALS DE BRUID VERPATST IS, WORDT ZIJ GEWILD~

(Wat niet meer te krijgen is is meer gewild)


PATTAYA:- Gisterenmorgen werden er twee inwoners uit Chonburi gearresteerd omdat ze naar verluidt luxe kostbaarheden van een Chinese toerist ter waarde van 1,2 miljoen hadden gestolen.

Politieinspecteur majoor Piyapong Ensan dat een 21-jarige jet-ski medewerker Rattanapol Sae-oui en de 50 jaar oude Surasak Intarachote, ervan werden beschuldigd dat ze een iPhone X ter waarde van 50.000 Baht, een jade ketting met hanger van 600.000 Baht en een diamanten ring met een waarde van 600.000 Baht hadden ontvreemd.

De luxe items zaten in een waterdichte tas die de 28 jaar oude Chinese toerist Zhu Jiang. De man was de zee in gegaan om wat waf te koelen, in een onbewaakt ogenblik ging een van de mannen er met de tas vandoor.

Een CCTV-camera had de hele diefstal vastgelegd waarop het gehele voorval was te bekijken, Khun Rattanapol werd niet lang daarna op de Ta Waen Beach gearresteerd en bekende vrij vlug de diefstal.

Hij zei dat hij de ketting en hanger had bewaard, maar de telefoon had weggegooid, de diamanten ring had hij aan Surasak gegeven, die de ring al had verpatst.
Khun Rattanapol is belast met diefstal en Surasak met het aannemen van gestolen goederen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke
Bron: The Nation