TWEE CHINEZEN GEARRESTEERD VOOR HET STELEN VAN BAGGAGE VAN REIZIGERS OP LUCHTHAVEN SUVARNABHUMI

0
260

~HET BLAADJE IS GEKEERD~

(Na voorspoed is nu een slechte periode aangebroken)


SAMUT PRAKAN:- In het afgelopen weekend zijn er op de internationale luchthaven Suvarnabhumi twee Chinese toeristen gearresteerd op het moment dat ze naar buiten wilde lopen, beide sluwe Chinezen hadden baggage van andere reizigers gestolen.De politie van Suvarnabhumi arresteerde 35-jarige Li Tze Yueng en de 22-jarige Lou Jieying afgelopen zaterdag (3 november), bij fouillering bleek dat ze niet in het bezit waten van reisdocumenten, waardoor de politie aanneemt dat ze het internationale vliegveld tot werkgebied hadden verkozen.

De heer Li is een Canadees staatsburger van Chinese afkomst, en mevrouw Lou is een Chinees uit de republiek China.

De arrestatie volgde nadat een Amerikaanse vrouw haar beklag bij luchthavenpolitie had ingediend. Ze vertelde dat ze haar koffer na aankomst op de luchthaven van Bangkok niet kon vinden, daar zij al geruime tijd bij de bagageband voor de binnenkomende passagiers gewacht had.

De politie controleerde CCTV-footages in het bagageafhaalgebied en andere locaties in Suvarnabhumi en ontdekte dat de twee verdachten een aantal tassen op hun karren geladen hadden voordat ze het vliegveld verlieten.

De eigenaren van de bagage werden gecontacteerd door de politie en zij bevestigden dat de gevonden tassen van hen waren. Waarna de politie de Chinese gauwdieven naar hun hotel in het gebied van Ratchathewi bracht om hun kamer te doorzoeken en vond meer bagage welke niet tot die van hun behoorde maar van o.a. een Thaise toerist die vanuit Zuid-Korea naar Thailand terugkeerde.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Sutthiwit Chayutworakan
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: ThaiVisa