TREINREIZIGERS NEGEREN MASSAAL HET ROOKVERBOD IN DE TREINEN VAN THAILAND

0
266


~GOOI MAAR IN JE PETJE~

(Daar heb ik maling aan,komt niks van in)


THAILAND:- Zes van de tien treinpassagiers trekt zich niets aan van het rookverbod in treinen, dit bleek uit een onderzoek van het Tobacco Control Research and Knowledge Management Centre waarbij 578 passagiers van 72 treinen op vier routes werden ondervraagd.

Dit zijn de Bangkok-Chiang Mai, Bangkok-Ubon Ratchathani, Bangkok-Nong Khai en Bangkok-Hat Yai-Surat Thani routes. De studie had als doel dat rookverbod van de Tobacco Control Wet van 2017 wordt nageleefd.

De wet verbiedt het roken op perrons en in de treinen alsmede de verkoop van tabaksproducten, dit op straffe van maximaal 5.000 baht per overtreding.

Een maximale straf van 50.000 baht staat op het niet ophangen van niet-rokers bordjes op plaatsen waar absoluut niet gerookt mag worden.

Ondertussen blijft het aantal aan roken gerelateerde sterfgevallen stijgen ondanks een geleidelijke stijging van het aantal rokers in het afgelopen decennium, zo beweerde het hoofd van het kantoor van het Internationale Gezondheidsbeleidsplan van het ministerie van Volksgezondheid, Dr. dr. Kanittha Bunthamcharoen.

Een medische studie in 2014 liet zien dat 54.512 mensen gestorven waren ziekten die verband hielden met het roken van sigaretten, ondanks de publiciteit over de gevaren.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Lodewijk Kuis in Thailand
Bron: Thailandgek.com