Home Algemeen TRANSGENDER LERAAR GEDWONGEN VRIJWILLIG ONTSLAG TE NEMEN NA HET DRAGEN VAN EEN ROK

TRANSGENDER LERAAR GEDWONGEN VRIJWILLIG ONTSLAG TE NEMEN NA HET DRAGEN VAN EEN ROK

0
TRANSGENDER LERAAR GEDWONGEN VRIJWILLIG ONTSLAG TE NEMEN NA HET DRAGEN VAN EEN ROK

~EEN MENS MOET WERKEN VOOR DE BROK EN DE ROK~

(Je zult moeten werken voor de kost ( en je kleren))


BURIRAM:- Een transgender-lerares is naar het publiek gekomen om gerechtigheid te vragen nadat ze werd gedwongen vrijwillig ontslag te nemen bij haar school omdat ze een rok had gedragen om de kinderen te onderwijzen.

Een mensenrechtenactivist die zich dit relaas aantrok, laat nu héél Thailand weten dat in Buriram een transgenderleraar die gedwongen werd om ontslag te nemen omdat ze anders was.

De lerares verklaarde dat ze op de school door de directie en collega’s was gepest, inclusief dat ze haar indirect gedwongen hadden om ontslag te nemen door te verklaren dat ze niet was geslaagd voor de systeemevaluatie.

Onze redactie nam contact op met de activist en ontving informatie dat de leraar in de provincie Buriram les gaf.

De lerares genaamd Teacher Ball verklaarde dat ze sinds oktober 2018 les gaf op de school. Op de eerste werkdag had ze een broek gedragen, maar de dagen daarna koos ze ervoor om rokken met lang haar te dragen, want dat is zoals zij zich identificeert. Haar rokken bedekten altijd haar knieën en haar haar was altijd vastgebonden.

Toen ze zich op de school als lerares registreerde, waren er geen kledingvoorschriften en hoe ze zich kleedde, had ze geen invloed op haar leervermogen.

Op een dag werd ze door een directeur van de school geroepen die haar opdroeg om zich als een man te kleden en haar kort te knippen. De leraar probeerde te onderhandelen en haar redenering uit te leggen, maar de directeur luisterde nooit naar haar.

Na die dag werd ze gepest en bespot, het was haar ook niet toegestaan ​​om deel te nemen aan activiteiten die de school buiten de schoolpoorten had, waarin stond dat ze de school zou schamen omdat niemand haar zou accepteren.

Toen de dag van de evaluatie kwam, toonden haar resultaten aan dat ze niet was geslaagd. Als ze niet slaagde voor de volgende evaluatie, zou ze de kans verliezen om permanent leraar te worden. Leraar Ball legde in tranen uit dat het niet gemakkelijk is om te komen waar ze nu is. Ze had jarenlang gestudeerd om lerares te worden, alleen om te horen dat ze niet goed genoeg is vanwege haar status als transseksuele leraar.

Nu wil Ball wil gerechtigheid aan de school vragen en een beetje vriendelijkheid bij het overwegen van mensenrechten.

Er moeten andere transgenderleraren zijn die met dezelfde situatie worden geconfronteerd, het enige verschil is dat ze niet dapper genoeg zijn om naar buiten te komen en te spreken, omdat dit hun carrière kan beïnvloeden. Zou het niet beter zijn als mensen werden beoordeeld op basis van hun vaardigheden en vaardigheden in plaats van hoe ze zich verkleedden? Zo vertelde Ball in tranen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai residents
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Thai residents