TOURINGCAR MET 33 CHINESE TOERISTEN KOMT TOT STILSTAND NET OP DE RAND VAN EEN RAVIJN IN PHUKET

0
530

~NOOD LEERT BIDDEN~

(In nood en wanhopige situaties zoeken velen (weer) hulp en troost in het geloof)


PHUKET:- Gisteravond mochten 33 Chinese toeristen 33 “Onze lieve Heer weesgegroetjes” bidden toen hun bus door een remstoring op rand van een ravijn tot stilstand kwam. De Chinezen waren op weg naar hun hotel in Kata toen hun bus aan de kant van Phuket in de wijk Muang bijna naar beneden donderde.

De plaatsvervangend inspecteur van het politiebureau van Karon, kapitein Suriyong Buakerdphet vertelde dat het een geluk bij een ongeluk was dat de buschauffeur langzamer tegen een betonnen barrière van de weg ging rijden toen er plots een geparkeerde pick-up truck op de weg verscheen, waardoor de chauffeur van alles aan de hand haalde om de bus maar te laten stoppen.

Volgens khun Suriyong gebeurde het ongeluk gisteravond rond de klok van 23.00 uur tijdens de afdaling op de Kata-berg in Tambon Karon. Gelukkig raakte geen van de toeristen raakte gewond.

De buschauffeur, vertelde tegen de politie dat hij de toeristen bij Chalong Intersection had opgehaald om hen naar een hotel op Kata Beach te brengen.
Hij verklaarde dat tijdens de afdaling bemerkte dat de rem van de bus niet geheel naar behoren werkte. Waarna hij besloot de bus langs barrière aan de andere kant van de weg te laten schuren om zo vaart te minderen. Gelukkig kwam er geen verkeer in de tegenovergestelde richting.

De chauffeur zei dat de bus ongeveer 50 meter langs de barrière geschuurd had voordat het de pick-up raakte en het de 8 meter diepe kloof induwde. De buschauffeur slaagde er toen in om gevaarte op het randje te laten stoppen.

De toeristen werden later veilig met een andere bus naar hun hotel overgebracht.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation