TOPS SUPERMARKTEN IN THAILAND LANCEREN EEN MAANDELIJKSE VRIJE PLASTIC ZAKKENDAG

1
764

~MAAK JE ZORGEN VOOR DE DAG VAN MORGEN~

(Bekommer je over mogelijke toekomstige problemen.)


THAILAND:- Olleke Bolleke las vandaag dat Central Food Hall en de Tops supermarkten de derde dinsdag van elke maand tot een plastic zakvrije dag hebben benoemd, dat is de eerste niet onbelangrijke stap om het gebruik van plastic in het koninkrijk te verminderen.

De supermarktketen werkt samen met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu om de campagne “Tops … Follow your Heart and Save the Environment” te starten, die op 3 augustus begint. Met alle 277 vestigingen die bereid hebben verklaard om zich bij deze landelijke actie aan te sluiten, zal dit jaar al een vermindering van 3 miljoen plastic zakjes bereikt kunnen worden, zo luidt de voorspelling.

Ook zou de supermarktketen het gebruik van plastic rietjes in de ban doen en biologisch afbreekbare van maïszetmeel gemaakte rietjes gaan gebruiken. “Deze 100 procent natuurlijke rietjes zullen in slechts zes maanden door de natuur afgebroken worden”, aldus Central Food Hall and Tops.

Generaal Surasak Karnjanarat, de minister van Milieu, verklaarde dat: “De overheid zich grote zorgen over afvalproblemen maakt, met name plastic afval.

“De Nationale Raad voor Vrede en Orde heeft deze kwestie als een punt op de nationale agenda geplaatst en we krijgen steun van de publieke sector, die talrijke ondersteunende campagnes en activiteiten organiseert, vooral de Dag van de Aarde op 22 april en de Wereld Milieudag op juni 5.”

Thailand verbruikt jaarlijks 45 miljard plastic zakken, 6,8 miljard schuimvoedselcontainers en 9,8 miljard plastic bekers.

Ze zijn allemaal bedoeld voor eenmalig gebruik, echter het gebruik van deze disposables verontreinigt het land, de kanalen, de oceaan en doden het leven in zee.

Daarnaast hebben de giftige chemicaliën in kunststoffen ook een langdurig negatief gezondheidseffect van de mens.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

1 REACTIE

  1. Er staat op het bord iedere 3e vd maand. Niet iedere 3e dinsdag. Vandaar dat het vrijdag 3 augustus begint.

Comments are closed.