TOERISTEN PER DIRECT NIET MEER WELKOM OP THAISE EILANDEN

3
712

~ETEN VAN DE VERBODEN VRUCHT~
(Iets doen dat verboden is)


De Thaise overheid heeft bekendgemaakt dat de zuidelijke Similaneilanden, een eilandengroep in de Andamanse Zee, gedurende vijf maanden niet meer toegankelijk zullen zijn voor toeristen. Eén eiland, Koh Tachai, zal ook na die periode afgesloten blijven.image
Thanya Netithammakun van het Thaise departement van Nationale Parken, Dieren en Planten, zei zondag de eilanden afgesloten worden van 15 mei tot 15 oktober. Op die manier kan de natuur de tijd krijgen om te herstellen, schrijft The Straits Times.

Koh Tachai zal volgens Thanya ook daarna gesloten blijven: toeristen hebben het eiland zware schade toegebracht. Dagelijks trekt het eiland bijna duizend bezoekers, terwijl het er eigenlijk maar 70 per dag aankan. Dat vormt een ernstige bedreiging voor de natuur en omgeving.image

,,We hebben touroperators drie maanden van tevoren op de hoogte gebracht van de sluiting van onbepaalde duur van Koh Tachai. Maar toch kwam ik erachter dat er nog steeds veertien touroperators zijn die het pakket van het eiland Koh Tachai blijven aanbieden”, aldus Thanya.

Elke touroperator die de regels overtreedt zal zijn licentie verliezen en aangeklaagd worden.

Met dank aan www.ad.nl

3 REACTIES

  1. De kop blijft ongelukkig gekozen aangezien het slechts om 1 eiland gaat. Vanwege de regentijd en de daarbij behorende westen wind die hogere golven met zich meebrengt zijn sinds jaar en dag de Similan eilanden gesloten in dit seizoen. Enige verschil is dat het eiland Ta Chai gesloten blijft vanwege het ge(mis)bruik voor en door toerisme om de natuur kans te geven zich te herstellen. Dus vele andere eilanden zijn gewoon te bezoeken.

Comments are closed.