TOERISTEN KOMEN GRAAG NAAR HIN CHANG SI IN KHON KAEN

1
272

~DE ADEM STOKT JE IN DE KEEL~

(Iets bijzonder mooi vinden, erbij stil staan)


KHON KAEN:- Het Nam Phong National Park is voorbereid op een piek in het toerisme in Hin Chang Si of Elephant-Rubbing Rock in Khon Kaen als gevolg van de sterke daling van de temperatuur tijdens de laatste dagen in oktober.

Het hoofd van het Nam Phong National Park zei vandaag dat er een groot aantal bezoekers uit Khon Kaen en de naburige provincies hun vakantie doorbrengen bij het uitkijkpunt van Hin Chang Si in het district Ban Fang van deze provincie. Ze komen graag om daar het spectaculaire landschap te bewonderen en te genieten van dicht bijzijnde Ubonrat-dam.

Het gezichtspunt van Pha Muen is ook een populaire toeristische bestemming. Ondertussen heeft de Dtawun Lup Fah-klif landschap-metamorfose ondergaan voor fotografen en stelletjes.

Een houten ladder is bevestigd aan een stenen brug voor toeristen om de grote rots en het uitzicht op Khon Kaen te onthullen. Het aantal toeristen is sinds het landschap van Hin Chang Si zes maanden geleden flink gestegen. Er is een tentruimte voorzien voor meer dan 100 bezoekers.Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PhotosStock
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: ThaiVisa

1 REACTIE

  1. Met een totale oppervlakte van 197 vierkante kilometer beslaat het park een groot gebied in Khon Kaen namelijk; Nong Ruea, Ubolratana, Phu Wiang, Ban Fang, Mancha Khiri en Khok Pho Chai, evenals twee Amphoes in de Chaiyaphum-provincies, Ban Thaen en Kaeng Khro.

    Het hoofdkantoor van het park ligt aan het meer boven de Ubolratana-dam. Bos in dit nationale park is stroomgebied van de Chi en Phong Rivieren. De bladverliezende dubbelpuntige en droge groenblijvende bossen in dit gebergte vormen een belangrijke bron van kruiden. Er zijn uitzichtpunten in het park. Hin Chang Si is een groep stenen, waar wilde olifanten hun flanken krassen. Dit punt biedt een schilderachtig uitzicht op het meer van Uboltatana en de stad Khon Kaen. Het uitkijkpunt Hin Chang Si is bereikbaar met de auto, acht kilometer van het herbebossingspark Sok Tae. Vanaf het hoofdkantoor duurt het ongeveer twee uur om naar Hin Chang Si te lopen. Ongeveer 30 minuten lopen van Hin Chang Si is het uitzichtpunt Plan Chat. Pha Sawan is een ander gezichtspunt vanwaar bezoekers kunnen genieten van het prachtige landschap van het meer. De klif ligt op twee uur lopen van het hoofdkantoor. Een andere interessante attractie in het park is Phon Kham, de kraterachtige rotsput. Voor meer informatie, bel Nam Phong National Park op Tel. 0 4324 8006 of van het National Park, Wildlife and Plant Conservation Department in Bangkok, Tel. 0 2562 0760.

    Hoe er te komen: Nam Phong National Park kan worden bereikt vanaf twee routes.
    1. Vanaf Khon Kaen, ga via Highway 12 naar Chum Phae District, sla dan rechtsaf bij kilometer 30 naar Ban PHue voor nog eens 19 kilometer via Highway 3034 (Nong Saeng-Tha Ruea). Deze route is 49 kilometer.
    2. Vanuit Khon Kaen, op weg naar Amphoe Ubolratana via Highway 2, richting Udon Thani, sla dan linksaf naar Amphoe Ubolratana. Gebruik in de Amphoe Highway 3034, die langs het meer over de Ubolratana-dam ligt. Deze route is 65 kilometer lang

Comments are closed.