TOERIST VERANTWOORDELIJK VOOR DODELIJK ONGELUK IN PHUKET

0
675

~EEN ONGELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE~

(kleine fouten kunnen grote gevolgen hebben)


PHUKET:- Brit Danny Glass, 29, is aangeklaagd wegens roekeloos rijden met de dood ten gevolge. Dat was zijn zwangere vriendin, Sophie Anderson, 41. Ze zat achterop een scooter toen hij plotseling moest remmen. Hij verloor de macht over het stuur.

Anderson viel op de weg, en werd overreden door een achteropkomende zware vrachtwagen. Die was niet in staat om daar op te kunnen reageren. Anderson was zes maanden zwanger van Danny.

Ze was ook moeder van een 5 jarig zoontje Shaye uit een andere relatie. Hij woonde bij haar en Glass in Phuket, maar is sinds het ongeluk ondergebracht bij zijn vader in Bangkok. Anderson had enige bekendheid verworven als vlogger. Ze maakte video’s onder de naam ‘Sophie’s Joy’ onder andere over de voordelen van langdurig de borst geven aan zuigelingen. Een nogal controversieel onderwerp, omdat Anderson onder “langdurig” tot acht jaar verstond.

Zowel Danny Glass als de vrachtwagenchauffeur zijn aangeklaagd wegens roekeloos gedrag. “Beide mannen zijn verantwoordelijk voor de dood van Anderson,” zei de politie. “Er zijn al aanklachten tegen beide heren ingediend. Op dit moment is het onderzoek in volle gang, en wachten we op het resultaat van de lijkschouwing.”

Deze zaak lijkt erg veel op een soortgelijk ongeluk waarbij de Australische toerist Thomas Keating, 22, roekeloos reed, en de dood veroorzaakte van zijn vriendin Emily Jane Colie, 20. De twee botsen op elkaar op jetski’s. Colie raakte zwaar gewond en overleed later. Nadat Keating zich schuldig verklaard had kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar, en een boete van Bt 5.000.

Bangkok Coconuts