TOERISME INDUSTRIE IN THAILAND MOET OPPASSEN

0
250

~een gewaarschuwd mens telt voor twee~

(iemand die vooraf weet wat er fout kan gaan moet zich er maar op voorbereiden)


CHIANG MAI:- Het uitbreiden van luchtverkeer in de regio kan leiden tot verlies van toerisme in Thailand, omdat toeristen dan rechtstreeks naar Cambodja, Birma, Laos en Vietnam kunnen vliegen, zeggen grote buitenlandse bedrijven gericht op toerisme op een beurs in Chiang Mai.

Het reizen naar de Mekong regio groeit, dank zijn betere luchtverbindingen en grote interesse onder de reizigers. Low-budget airlines uit India, Singapore, Maleisië, het Midden Oosten en China zijn in deze groeiende markt gesprongen.

Analisten zeggen dat de Mekong regio steeds meer in de belangstelling komt te staan door beter verbindingen, ter land ter zee en in de lucht. Vooral in de lucht. Autoriteiten in de regio werken samen om merkbekendheid te krijgen, en Cambodja (met Angkor Wat) geeft leiding aan het promoten van nationaal erfgoed. Birma geeft leiding aan lokale ervaringen, Vietnam in deluxe cruises en Thailand leidt wat betreft de cuisine.

Een voorbeeldje: toeristen uit India gingen graag naar Bangkok en Pattaya. Nu overwegen ze om naar Krabi, Hua Hin of Chiang Mai te gaan omdat er directe vluchten zijn. De verwachting is dat Indiërs meer landen in de regio gaan bezoeken als er meer vluchten beschikbaar zijn.

“Vanuit India is het nu 50% goedkoper om naar Thailand en de Mekong regio te gaan dan naar Singapore of Europa,” zegt Vikrant Bhardwaj, eigenaar van een Indiaas reisbureau. Zijn top bestemmingen zijn Thailand, het Midden Oosten, Europa, Singapore en Maleisië.

De Mekong regio is ook populairder aan het worden in de Europese markt, omdat die klanten graag lokale ervaringen opdoen en van avontuurlijke vakanties houden. Een pools reisbureau zegt dat haar klanten gewoonlijk van oktober tot april en juli en augustus naar de regio gaan, voor het eten, de vriendelijke mensen, de cultuur en de evenementen.

Bangkok Post