TOEDELOE IKEA, OLLEKE BOLLEKE VOND EEN BETER ZWEEDS RESTAURANT IN BANGKOK

0
219

~GÅ IGENOM EKLUTEN~

(Zweeds spreekwoord voor door de mangel halen)


BANGKOK:- Bent u net als Olleke Bolleke verzot op Zweeds eten en bent u die magnetron Sweden Meatballs van Ikea zat geworden.

DAN IS ER NIETS AAN DE HAND!

Olleke Bolleke vond een Zweeds restaurant in Bangkok dat zeer de moeite waard is om met een bezoekje te vereren.

Het Zweedse restaurant Cajutan is een van de weinige kleine Scandinavische restaurants in de stad. Het restaurant ligt midden in het centrum van Soi Sukhumvit 18 en beweert dat het “een echte smaak van Zweden” serveert, met een breed scala aan traditionele gerechten, zoals de geliefde maaltijd met gehaktballen en aardappelpuree in combinatie met romige bruine jus en bosbessensaus (199 Baht) en de overheerlijk klassieke Zweedse garnalensandwich Rakmacka (349 Baht).

 

De andere hoogtepunten in dit restaurant zijn Biff Rydberg (629 Baht), een stevig gerecht bestaande uit runderhaasstukjes met een vloeibaar eigeel, gebakken uien, gebakken aardappelen en mosterdcrème.

Olleke Bolleke is gek op zoetigheid, ook daarvoor kunt u terecht voor beetje zoetheid, in Zweedse stijl, ze hebben zelfgemaakte Zweedse pannenkoeken geserveerd met aardbeienjam en slagroom (99 Baht ).

Er is ook de eenvoudige maar toch goddelijk heerlijke chocolade en amandelcake genaamd Zweedse Daim Cake, okay, die hebben ze ook bij IKEA. Maar Bij Cajutan wordt het geserveerd met slagroom, en dat voor 99 Baht.

Deze zondag organiseert het restaurant ook een Meatball Festival dat om 12.00 uur begint en tot 15.00 uur duurt, waarbij gehaktballen in verschillende smaken aan gasten worden aangeboden in een onbeperkt genieten buffet voor 299 Baht per persoon.

Het Zweedse Cajutan werd in 2016 door Zdeni en Björn Claesson geopend en bevindt zich op Soi Sukhumvit 18 en is te bereiken vanaf BTS Asoke of MRT Sukhumvit.

Restaurant Cajutan
Soi Sukhumvit 18
Khlong Toei, Bangkok
Dagelijks van 09:00 tot 23:30 ur geopend
Telefoon: +66 (0)2 258 0049
BTS: Asoke, MRT: Sukhumvit

Olleke Bolleke wenst u een smakelijk smikkelen.

Ps. In dit restaurant mag u uw vingers aflikken.