TM 30 FORMULIER IS HEEL EENVOUDIG, ZEGT DE THAISE IMMIGRATIEPOLITIE

0
609

~uit je nek kletsen~

 (Onzin verkopen)


BANGKOK:- Gehoorzamen aan de regels van het controversiële  TM 30 formulier is helemaal niet moeilijk, zegt een hoge immigratieambtenaar.

De goede man zei dit op een panel georganiseerd door Foreign Correspondents Club in Bangkok over het TM 30 formulier en andere immigratiezaken. Sebastian Brousseau van Isaan Lawyers, die betrokken is bij de recente petitie online waarin hij oproept om het formulier af te schaffen.

Richard Barrow was ook aanwezig, en deed een prima presentatie waarin hij vraagt om duidelijkheid en samenhang van de regels voor wat betreft de handhaving in geheel Thailand.

Zoals gebruikelijk zag de politie een en ander heel anders. Kol. Thatchapong Sarawannangkul zei dat het invullen van een TM 30 formuliertje “heel simpel is”.  B. Botje is het helemaal met hem eens, maar het gaat niet om de complexiteit van het formulier. Het gaat om het feit dat je het – soms wel, soms niet – binnen 24 uur moet afleveren bij de immigratie. Dat kost een hoop tijd, want ambtelijke molens malen erg langzaam.

Die opmerking werd dan ook beantwoord met een golf van ongeloof in de zaal. De kolonel zei dat de immigratie de boel makkelijker wil maken voor iedereen, en raadde hen aan de mobile app te installeren. Simpel, toch?

Nou nee. Ambtelijke molens malen langzaam, en die van de immigratiepolitie zijn erg ambtelijk. Gebruikers klaagden dat ze zes weken moesten wachten op een gebruikersnaam en wachtwoord die waarschijnlijk via de trekschuit werden bezorgd.

Een aantal van die vertragingen was niet te wijten aan technische problemen, maar omdat de personen die zich registreerden niet de juiste documentatie had aangeleverd.

De kolonel zei dat het TM 30 formulier van groot belang is van de nationale veiligheid, en nodig is voor de strijd tegen terrorisme en misdaad. De immigratiepolitie is er om mensen te helpen en houdt het land veilig. Heel erg simpel, niet waar?

Behalve klachten waren ook ook suggesties om het TM 30 formulier effectiever en minder draconisch te maken. Zoals het voorstel om de roze ID kaart gemakkelijker beschikbaar te maken voor buitenlanders. Dat kan dan als vervanging dienen voor TM 30, 28 en 47 (90 dagen) formulieren.

Het hoofd van immigratiedivisie 1 was aanwezig, en zei dat hij de informatie zou overbrengen aan zijn superieuren.

Als u de petitie wilt tekenen kan dat hier.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: ThaiVisa
Content: B. Botje in Thailand
Bron:Thaivisa