TIJDENS DE KONINKLIJKE UITVAART VAN KONING BHUMIBOL ZAL DE CHAO PHRAYA RIVIER BEWAAKT WORDEN

0
315

~DEZE VAART MOET GEVAREN ZIJN~

(Dit moet gebeuren)


BANGKOK:- Het marine departement van Thailand heeft aangekondigd dat ze tijdens de koninklijke crematieceremonies van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de veiligheid en het waterverkeer op de Chao Phraya rivier onder hun beheer gaan nemen.

Ze zullen daarvoor een tijdelijk waterbeveiliging’s coördinatiecentrum gaan opzetten om tijdens de gehele periode van 25 tot 27 oktober 24 uur per etmaal de plaatselijke waterwegen te controleren. Op de eerste dag zullen de controles om 09:00 uur in de morgen aanvangen en eindigen op de laatste dag om 14:00 uur in de middag.

Daarvoor zullen 180 officieren in gezet gaan worden, die op 10 patrouilleboten voor de veiligheid op de Chao Phraya-rivier gaan zorgen.
Hun beveiligingsgebied loopt van de Krung Thon Bridge (Sang Hee) tot aan de King Taksin Bridge (Sathon).
Het zal voor alle vaartuigen m.u.v het marine departement die belast zijn met de beveiliging verboden zijn in de bovengenoemde periode dit gebied te bevaren.

De boten van de Chao Phraya Express boten zullen bij Thewet en Yod Piman pieren vertrekken omdat de Phra Arthit, Tha Chang en Rachinee pieren zullen gesloten zijn.

De cross-river veerboten die normaal gesproken diensten verlenen van Tha Phra Chan Nua, Maharat en Tha Chang-pieren gaan de Pin Klao pier aan de Phra Nakhon kant gebruiken, terwijl de diensten van Tha Tian aanbieden tijdelijk op de Rachinee pier worden gevestigd.

De Thai Boats Association rederij zal de mensen die naar Sanam Luang gaan om de koninklijke crematieceremonies bij te wonen, vanaf Nonthaburi pier via Pin Klao pier, de Sathon pier naar de pier Yod Piman varen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: The Nation