THANATORN ONTKENT AANKLACHT TEGEN HEM

0
202

~ONDER MOEDERS ROK~

(Bescherming van je moeder vragen of krijgen)


BANGKOK:- De leider van de Future Forward Party kwam gisteren terug op Suvernabhumi Airport uit Europa. Hij is er zeker van dat de verkiezingscommissie hem niet zal bestraffen voor de beschuldiging dat hij de grondwet heeft overtreden en de verkiezingswet omdat hij aandelen heeft in een media bedrijf.

Tegen journalisten op het vliegveld zei Thanathorn dat hij zijn verdediging zal voorleggen aan de commissie op 29 april. Hij houdt vol onschuldig te zijn.

Thanathorn werd begroet op het vliegveld door een grote menigte aanhangers bij aankomst na een week op vakantie in Europa te zijn geweest. In die week heeft de verkiezingscommissie aangekondigd een aanklacht in te dienen tegen de 41 jarige politicus omdat hij aandelen heeft in het bedrijf V Luck Media Co. Ltd.

In een kort interview zei Thanathorn dat de mensen die hem begroeten op het vliegveld daar niet waren om hem te beschermen, maar om de democratie te beschermen. Hij riep de verkiezingscommissie op om eerlijk te zijn en de zaak transparant te behandelen.

De verkiezingscommissie stuurde Thanathorn een officiële aankondiging dat hij er van beschuldigd wordt de wet op parlementsleden en de grondwet overtreden te hebben omdat hij in het bezit was van 675.000 aandelen toen hij zich registreerde als kandidaat. De wet en de grondwet verbieden uitdrukkelijk dat mede-eigenaren en aandeelhouders van media bedrijven met verkiezingen mee doen.

Thananthorn zegt dat hij alle aandelen had overgedragen aan zijn moeder, en deed de zaak verder af als persoonlijke vendetta.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World