NOTOIRE DRINKENBROERS KRIJGEN IN THAILAND EEN ELEKTRONISCHE ARMBAND OMGELEGD

0
262

~AAN BANDEN LEGGEN~

(In vrijheid beperken)


BANGKOK:- 7 van de 66 zatladders die tijdens de feestdagen zijn gepakt kregen een enkelband in aanwezigheid van journalisten. Staan ze er gekleurd op, en is een onderdeel van de straf opgelegd door de verkeersrechters

Er is een armband controlecentrum, waar chef Prasarn Mahaleetrakul presideerde over de ceremonie waarin de drinkebroers hun nieuwe tijdelijke polshorloge kregen. Hei zei dat tussen 27 en 31 december Thaise rechters 6.253 overtreders voorwaardelijk hebben gegeven. 5.766 waren zat, 446 reden stoned of met pillen, 39 reden roekeloos, en 2 te hard.

Prasarn zei dat de 7 die een bandje kregen gepakt waren met 190-200 milligram alcohol in het bloed. Ladderzat dus, want de limiet is 50 mg. Ze werden gepakt op de Vipawadee Rungsit en Ramkhamhaeng wegen.

De zeven zuipers waren niet de enigen die een enkelband kregen. Rechters veroordeelden in totaal 66 zuipschuiten tot een bandje omdat ze meer dan 150 mg alcohol in hun bloed hadden. De 66 moeten thuisblijven van 22.00 tot 04.00 gedurende 15 dagen, zich melden bij de reclassering en een gedragscursus volgen. Verder kregen ze een boete van Bt 15.000 en moeten ze 24 uur plantsoenen schoffelen, in de vorm van EHBO afdelingen van ziekenhuizen helpen. Zodat ze kunnen zien wat ze aanrichten. Hun rijbewijzen zijn voor een half jaar ingetrokken.

Het EM centrum heeft 4000 van die polsbandjes. Ze zien er uit als grote digitale horloges, en worden door het departement gehuurd van een bedrijf. Dat kost Bt 74 miljoen per 21 maanden.

Dit jaar heeft het departement extra maatregelen genomen tegen recidivisten. Als ze meer dan 2x met teveel alcohol gepakt zijn worden die zuipers opgenomen in een programma voor alcoholisten en opgenomen in een verslavingskliniek. Prasarn zegt dat het departement over een maand gaat evalueren of de maatregelen werken.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Thailand
Bron: The Nddation