Home Algemeen THAISE VISSER HAALT 143 KILO ZWARE MEKONG MEERVAL IN ZIJN NET IN UBON RATCHATHANI BINNEN

THAISE VISSER HAALT 143 KILO ZWARE MEKONG MEERVAL IN ZIJN NET IN UBON RATCHATHANI BINNEN

0
THAISE VISSER HAALT 143 KILO ZWARE MEKONG MEERVAL IN ZIJN NET IN UBON RATCHATHANI BINNEN

~EEN LANG BESCHOREN LEVEN LEIDEN~

(Iets dat lang leeft en in gezondheid blijft bestaan)


UBON RATCHATHANI:- Gisteren werd er door een lokale visser in de Mekong rivier bij Ubon Ratchathani een enorme meerval gevangen, de Thaise visser onthult dat hij zich gelukkiger voelt dan de loterij te winnen.

Een 33-jarige visser in de provincie Ubon Ratchathani, genaamd Tone Singhamui verklaarde dat hij een zegen (soort vangnet) gebruikte om de gigantische vis te vangen. Hij plaatste de zegen zoals gebruikelijk elke dag in de rivier, maar deze keer toen hij de zegen begon in te halen was deze extreem zwaar en trok het net aan boord van zijn boot. Khun Tone belde zijn vrienden in de buurt om hem te helpen de zegen binnen te trekken en ontdekte dat hij een extreem grote Mekong Giant Catfish van 143 kilogram had gevangen.

De mensen in de gemeenschap waar Khun Tone woont in Song Kon, Pho Sai, hoorde van het grote nieuws en wilden stuk voor stuk een rol spelen bij het proeven van de grote delicatesse.

De Grote Mekong Meerval is uniek voor de Mekong rivier waarvan wordt gezegd dat deze erg lekker is. De dorpsbewoners vertelde dat deze soort vis bijna niet op de markt komt omdat het steeds moeilijker wordt om deze vis te vangen.

In feite heeft de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN) de Mekong Giant Catfish als een ernstig bedreigd dier op de lijst van bedreigde diersoorten geplaatst ook wel bekend als de overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde diersoorten (CITES).

Khun Tone en zijn vissersvrienden begonnen met het bereiden van de gigantische vis en brachten het naar de markt waar dorpelingen hun deel van de zeldzame delicatesse namen omdat geen enkele visser in het gebied een koelkast heeft waar zo’n enorm bakbeest gekoeld kan worden.

Khun Tone beurde 14.000 Baht uit de verkoop van de vis. Het hoogste record van een visser in het gebied dat een Mekong Giant Catfish ving was 80 kilogram.

Een toekomstvoorspeller, khun Tanakrit Saijai uit het district Ubon Ratchathani, mengde zich ook in de vreugde van de vangst en verklaarde dat degenen die de gigantische meerval eten er vanuit kunnen gaan dat ze een lang beschoren leven zullen leiden.

Populaire menu’s zijn meerval tom yum, pittige roerbak meerval en meerval salade. De vis heeft veel vet dat lijkt op varkensvlees en wordt gezegd dat het een van de best smakende zoetwatervissen is.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: SanookNews
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Thairesidents.com