THAISE UNIVERSITEIT STUDENT’S VERGIFTIGD ZIJN HONDJE IN EEN POGING OM DE VERZEKERING OP TE LICHTEN

0
410

~ERGENS PROBEREN EEN SLAATJE UIT TE SLAAN~

(Ergens een voordeel uit proberen te behalen)


BANGKOK:- Een Thaise student van een hoge medische universiteit van Thailand is ervan beschuldigd dat hij zijn dwergkeeshond vergiftigd heeft in een poging om een schadevergoeding van een bekend merk hondenvoer te krijgen.

De zesdejaars student aan de Mahidol Universiteit, waarvan de naam niet nader werd genoemd, is door de politie van Bangkok van Bangkok in staat van beschuldiging gesteld voor het vergiftigen van een 7 maanden oude dwergkeeshond en voor het chanteren van een Thais bekend merk hondenvoer om 50.000 Baht verzekeringsgeld te toucheren.

Het zaak begon toen Khun Jakkarin Riangngoen, een dierenarts bij het Center Pet Hospital in de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima, op 7 september een posting op Facebook had geplaatst met de mededeling dat een verzekeringsmaatschappij hem verzocht had om een dode dwergkeeshond uit Bangkok te onderzoeken.

De dierenarts deed wat hem gevraagd werd en kwam de onthutsende ontdekking dat de hond vergiftigd was. Hij trof in de maag van de hond een hoeveelheid medicijnen aan die de hond fataal zijn geworden. In de posting worden geen details van het medicijn of de naam van de student weergegeven om de mogelijke criminele acties te vermijden.

De vrouw van de dierenarts, Khun Anongnart Sutatham, vertelde later tegen de verslaggever van Khaosod dat er meer dan tien bloedruk pillen in de maag van de hond waren aangetroffen.

Het hondenlijkje is inmiddels naar een provinciale veterinaire instelling gebracht, waar het verder onderzocht zal worden.

Als de student inderdaad schuldig bevonden wordt, kan hij tot twee jaar in de gevangenis tegemoet zien ofwel een boete van 40.000 Baht betalen, omdat dit soort dieronvriendelijke praktijken onder de wet dierenbescherming vallen.

In een ander stuk las Olleke bolleke dat de student zich moet laten onderzoeken in een psychiatrisch ziekenhuis, omdat de overheid twijfelt aan zijn mentale gesteldheid.

Informatie en bron:
Foto’s: Facebook
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Thaipost.net