THAISE TRAITEUR GESLOTEN NADAT 3 GASTEN STIERVEN NA HET ETEN VAN SALADE UIT DE WINKEL

0
624

~KOMKOMMERS ZIJN VAN MAAGDENAARD, ZE DIENEN NIET TE LANG TE WORDEN BEWAARD~

(Groente is beperkt houdbaar)


MAHA SARAKHAM:- Een levensmiddelenwinkel die jackfruit salade (Soop Kanoon) op de verse markt van Tambon Nadoon, Nadoon district van Maha Sarakham verkoopt, is voor onbepaalde tijd gesloten nadat werd gemeld dat meer dan 20 mensen die de soep in de winkel hadden gekocht, leden aan ernstige diarree en drie van hen zijn in het districtsziekenhuis overleden.

Een team van gezondheidsinspecteurs werd naar het districtsziekenhuis gestuurd om te onderzoeken nadat werd gemeld dat 27 mensen waren opgenomen in het ziekenhuis nadat ze aan ernstige diarree en andere ziektebeelden leden. Drie van hen stierven later in het ziekenhuis.

Een van de drie dode slachtoffers werd geïdentificeerd als de 73 jaar oude Boonpun Wannavichit. Haar schoonzoon, Boonlert Srikuta, vertelde dat een familielid jackfruit-salade van de winkel op de markt had gekocht. Hij voegde eraan toe dat vier familieleden, waaronder mevrouw Boonpun, soep aten, allen zouden aan ernstige diarree geleden hebben, terwijl drie anderen die niet aten, prima van gestel waren.

Alle vier de slachtoffers werden voor behandeling naar het districtsziekenhuis gebracht. Maar khun Boonpun stierf enige tijd later.

De inspecteurs kwamen erachter dat alle patiënten jackfruit-salade hadden gekocht van een levensmiddelenwinkel op de verse markt in Tambon Na Dun.

Inspecteurs gingen later naar de voedselwinkel om monsters van het voedsel te verzamelen, waaronder de jackfruit-salade, voor laboratoriumtests die volgens Dr. Pakee Sappipat, de chef van Maha Sarakham, geen sporen van bacteriën vertoonden.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke
Bron: Thai PBS