Home Featured THAISE TOELATINGSEXAMEN ZIJN GEDAAN | ER ZIJN 200.000 LEERPLAATSEN OVER

THAISE TOELATINGSEXAMEN ZIJN GEDAAN | ER ZIJN 200.000 LEERPLAATSEN OVER

0
THAISE TOELATINGSEXAMEN ZIJN GEDAAN | ER ZIJN 200.000 LEERPLAATSEN OVER

~water naar de zee dragen~

(Een zinloos karwei opknappen)


BANGKOK:- De Thaise universiteiten zijn klaar met hun toelatingsexamens, ze zijn zeer tevreden. Edoch, er staan meer dan 200.000 studieplaatsen open. Er moet nodig gesaneerd worden in het Thaise universitaire systeem, zegt de voorzitter van de raad van universiteiten, Suchatvee Suwansawat.

De raad zal komende maand de officiĆ«le gegevens bekend maken van de toelatingsexamens 2019. Die begonnen in december 2018 om 445.364 plaatsen te vullen in 91.340 studieprogramma’s. Deze keer was bijzonder, omdat dit de eerste keer is dat de resultaten van de toelatingsexamens via de computer openbaar gemaakt worden en geanalyseerd. Het publiek kan dan leren over het gedrag van studenten, waarom ze graag op bepaalde faculteiten studeren, en niet op andere en meer.

In augustus gaat de raad vergaderen met academici en administratie hoe het systeem verbeterd kan worden, en hoe voorkomen kan worden dat studenten elkaar blokkeren door zich in te schrijven voor meerdere universiteiten. Suchatvee zegt dat de nieuwe minister voor hoger onderwijs uitgenodigd zal worden om aanwezig te zijn.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Thailand
Bron: The Nation