THAISE SCHOOLKINDEREN VOORKOMEN ZELFMOORD TOERIST

0
316

~DE PIJP AAN MAARTEN GEVEN~

(Sterven, er mee ophouden)


BANGKOK:- Middelbare schoolleerlingen die verhinderden dat een Chinese toerist zelfmoord pleegde krijgen diploma’s voor buitengewoon goed gedrag van hun school.

De director van de Wat Sutthiwararam School, Aree Weeracharoen, zei dat een groep van 10 leerlingen met succes wisten te voorkomen dat een Chinese toerist van de Taksin brug ging springen. Hij prees drie leerlingen persoonlijk, en de school zal hen de diploma’s overhandigen, omdat ze hun opgedane kennis van de Chinese taal gebruiken om mensen te helpen.

De studenten zitten op de middelbare school, en in het school comité. Ze zamelden geld in om de muziekprijzen van de school te sponsoren, toen ze een Chinese man ontmoeten, die ze twee keer geld gaf.

De leerlingen vonden het bedrag van 1500 yuan (Bt. 8000) te veel voor hen, dus volgden ze hem, om hem het geld terug te geven. Hij gaf ze zijn mobiele telefoon, huilde, en vertoonde tekenen dat hij een einde aan zijn leven wilde maken.

Omdat ze op deze school Chinees als vreemde taal lever, probeerden ze hem te troosten. Daarna kwam een Chinees sprekende man te hulp voor de politie arriveerde om de zaak over te nemen.De Chinese toerist vertelde de politie dat hij geprobeerd had om zelfmoord te plegen voor hij de kinderen ontmoete.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: NNT
Content: B. Botje in Bangkok
Bron:Thaivisa