THAISE RODE KRUIS LAAT EEN STEEKJE VALLEN

0
789

~DE VIS BEGINT TE STINKEN BIJ DE KOP~

(Het gaat mis bij de leiding)


SA KAEW:- Het Thaise Rode Kruis staat er gekleurd op. Ze gaven pakketten noodhulp weg aan bejaarden die blikjes bedorven vis bevatten

De woedende bejaarden in Sa Kaew wijzen op de stinkende giften van het Rode Kruis. De pakketten waren ver over de datum, en krioelden van de wormen. Zoals u op de foto kunt zien, de pakketten stonken een uur in de wind.

Een van de ontvangers was niet aanwezig. Ze had tegen beter weten in van de vis gegeten en offerde ruimhartig aan de porseleinen god. De blikjes vis waren afkomstig van een onbekend merk. Niemand had er ooit van gehoord.

De pakketten werden uitgedeeld door een mobiele hulp kliniek in het oosten van Thailand en bestemd om bejaarden te plezieren. Dat plezier duurde niet lang, want toen ze de blikjes vis probeerden te openen stonk het enorm en kropen er wormen uit. Meneer Jamrat Janthakat, 62, was niet blij. Hij vond het een grote schande dat het Rode Kruis zulke bedorven pakketten weggaf. “Als de vis bedorven is, moet je het weggooien. Niet weggeven als cadeautje.”

Er werden 100 pakjes uitgedeeld. Een dame, mw. Thorg-orn Utmuang, 61, maakte de fout om er van te eten. Ze lag ziek op bed, of hing over de wc. Olleke Bolleke hoorde dat het Rode Kruis niet heeft gereageerd, mogelijk omdat ze nog veel meer pakketten moeten afleveren.

Bron: Thai Visa