THAISE PREMIER ROEPT HET PUBLIEK OP TE HELPEN BIJ DE DROOGTE

0
329

~DROOG BROOD METEN ETEN~

(Het zuinig aan moeten doen)


BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha roept het publiek op om de mensen in het noordoosten (Isaan) die enorm last hebben van de droogte te helpen. Hij vraagt het publiek te geven wat het kan missen, in geld of in natura, als cadeau voor koningin-moeder Sirikit en haar zoon, de koning.

De woordvoerder van de regering zei dat mensen donaties kunnen doen zodat er brandstof voor zware machines kan worden gekocht die ingezet gaan worden om water uit ondergronds bronnen te pompen. U kunt ook in natura (eten) doneren, voor de ambtenaren en vrijwilligers die ondiepe kanalen graven in afwachting van de regen.

De premier gelooft dat wanneer iedereen een helpende hand toesteekt gedurende de droogtecrisis, de nationale eenheid versterkt zal worden.

Over het grote watertekort in de provincie Surin, waar het ziekenhuis nu bijna droog staat, zei de premier dat hij van plan is deze en andere provincies te bezoeken om de situatie zelf te bekijken. Hij heeft al opdracht gegeven aan de staatssecretaris voor landbouw om naar Surin te vliegen en de noodoperatie vooral voor het ziekenhuis te coördineren.

Als tijdelijke maatregel wordt water uit drie verlaten mijnen gepompt, omdat de reservoirs nu droog staan.

De minister voor milieu en grondstoffen heeft ambtenaren van het waterbedrijf opdracht gegeven om zware machinerie naar Surin en Buri Ram te brengen om ondergrondse bronnen in bedrijf te brengen om de droogte te verlichten. De minister maakt zich ernstig zorgen over het totaal uitgedroogde akkerland dat smacht naar water.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Noordoost Thailand
Bron: Thai PBS World